x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Friturestegt wienerschnitzel

PER ASMUSSEN | 30. august 2018

Wienerschnitzler med stegte kartofler, dampede ærter og smørsauce er dansk mad, når det er bedst. Retten er en klassiker, der på ingen måde er gået i glemmebogen, og det er der en grund til. Den smager nemlig fantastisk og er på én gang både sprød, blød og frisk. 

Wienerschnitzlerne er i denne opskrift tilberedt af svinekød, paneret i panko og derefter friturestegt. Det gør dem knasende sprøde udenpå samtidig med, at de bevarer et saftigt indre.  

Server med ovnstegte kartofler, dampede ærter og en brunet smørsauce. 


Friturestegt wienerschnitzel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Dansk mad, friture, Mormormad, Østrig, Skinkeschnitzel, Svinekød
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Skinkeschnitzler
  • Krydderier salt og peber
  • Panko
  • 1 stk. Æg
  • Olie til fritering
  • 100 gram Smør til saucen
  • 400 gram Ærter ekstra fine ærter fra frost
  • 1 kilogram Kartofler
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Kartofler:

    Skræl kartoflerne. Hvis det er nye kartofler eller vaskede kartofler med en tynd skræl, kan du i stedet skrubbe kartoflerne og lade dem beholde skrællen på.
    Skær kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter størrelse, og kom dem i en frysepose. Hæld lidt olivenolie ned i posen og ryst den grundigt, så olien fordeles i et tyndt lag på alle kartoflerne. 
    Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et drys flagesalt og bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-30 minutter.  

     

    Friturestegt wienerschnitzel:

    Dup kødet tørt og bank schnitzlerne let flade med hånden. 
    Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen. Hæld panko ud på en flad tallerken og krydr den med salt og peber.
    Dyp først kødet i sammenpisket æg og derefter i panko.
    Opvarm en frituregryde - eller en almindelig tykbundet gryde - med olie, til olien er 180 grader varm.
    Friter de panerede skinkeschnitzler en ad gangen i den varme olie. Det er vigtigt, at du steger dem en ad gangen, da for meget kød på én gang vil sænke temperaturen på olien, der så vil begynde at koge i stedet for at stege.  
    Friter kødet i 3-5 minutter, eller til det er gennemstegt, og pankoen er gylden og sprød. 
    Tag kødet op og læg det på et fad. Krydr kødet med rigeligt flagesalt og friskkværnet peber. 
     

    Servering: 

    Kog de frosne ærter efter posens anvisning. Giv dem gerne en skefuld smør og lidt salt efter, du har hældt kogevandet fra.
    Kom de 100 gram smør til saucen ned i en lille kasserolle og smelt til, til det bruner let. 
    Server de friterede wienerschnitzler med ovnstegte kartofler, dampede ærter og brunet smør som tilbehør. 
     

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.