Opskrift på mormor franskbrød luftige, lækre og perfekte til morgenbordet, det er let at lave, og smager rigtig godt.

Opskrift på franskbrød
Opskrift på mormor franskbrød luftige, lækre og perfekte til morgenbordet, det er let at lave, og smager rigtig godt.

Antal: stk
Franskbrød
Opskrift på mormor franskbrød luftige, lækre og perfekte til morgenbordet, det er let at lave, og smager rigtig godt.
Ingredienser
- 2 deciliter Vand Lunken
- 2 deciliter Mælk Lunken
- 30 gram Gær
- 2 stk. Æg
- 10 gram Salt
- 50 gram Sukker
- 800 gram Hvedemel
- 50 gram Smør blødt
Sådan gør du
- Put vand og mælk i en skål, og rør gæren ud i den.
- Tilsæt alle ingredienser, undtagen smør.
- Rør sammen til en fast dej, og tilsæt nu den bløde smør.
- Tag din dej og rør med en røremaskine i 10 minutter, på middel hastighed.
- Dejen deles i to lige store dele.
- Slå luften ud af dejen ved at folde den over sig selv 3-4 gange, til dejen ligner en stram fast bolle.
- Fordel dejen i 2 forme der passer i størrelsen.
- Lad brødene hæve i 1-1,5 timer.
- Pensel overfladen med mælk, og put dem i ovnen.
- Bag brødene på 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
- Lad brødene afkøle på en rist.
- Efter nedkøling er de klar til servering.
Noter
Se hvordan jeg laver mit franskbrød her.