x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Franskbrød

ANDERSC | 13. februar 2019

Opskrift på mormor franskbrød luftige, lækre og perfekte til morgenbordet, det er let at lave, og smager rigtig godt.


Franskbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 stk
Forfatter: AndersC

Ingredienser

  • 2 deciliter Vand Lunken
  • 2 deciliter Mælk Lunken
  • 30 gram Gær
  • 2 stk. Æg
  • 10 gram Salt
  • 50 gram Sukker
  • 800 gram Hvedemel
  • 50 gram Smør blødt

Sådan gør du

  • Put vand og mælk i en skål, og rør gæren ud i den.
    Tilsæt alle ingredienser, undtagen smør.
    Rør sammen til en fast dej, og tilsæt nu den bløde smør.
    Tag din dej og rør med en røremaskine i 10 minutter, på middel hastighed. 
    Dejen deles i to lige store dele.
    Slå luften ud af dejen ved at folde den over sig selv 3-4 gange, til dejen ligner en stram fast bolle.
    Fordel dejen i 2 forme der passer i størrelsen. 
    Lad brødene hæve i 1-1,5 timer. 
    Pensel overfladen med mælk, og put dem i ovnen. 
    Bag brødene på 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
    Lad brødene afkøle på en rist.
    Efter nedkøling er de klar til servering. 
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød

Noter

Se hvordan jeg laver mit franskbrød her.

Om forfatteren




Følg min kanal på Youtube her.