x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Frangipane med pærer

mad_anstalten | 24. juni 2021

En af mine ynglings tærter: Frangipane med pære, er en saftig og sprød kage på samme tid.

Den er nem at gå til: Super skøn mørdej og har du en minihakker/blender så tager det 10 sekunder at lave mandelmelet.
 

Frangipane med pærer

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Dessert, Sødt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: mad_anstalten

Ingredienser

Mørdej

  • 210 gram Mel
  • 75 gram Flormelis
  • 50 gram Smør
  • 1 stk. Æg

Frangipane

  • 1 stk. Æg
  • 75 gram Smør
  • 75 gram Mandler blendet til mel
  • 75 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Desuden

  • 2 stk. Pærer modne
  • Sukker
  • Frisk timian

Sådan gør du

Mørdej

  • Saml dejen uden at ælte.
    For den i en metalform.
    Prik bunden med en gaffel.
     

Frangipane

  • Piskes sammen og smøres på mørdejsbunden.
    2 stk. modne pære skæres i skiver og lægges på frangipane.
    Drys med lidt sukker og bag i cirka 20-25 minutter ved 180°.
    Drys evt. lidt frisk timian på - det klæ’r virkelig tærten og smager fantastisk.
    Nydes afkølet, men lidt lun med flødeskum.

Om forfatteren


mad_anstalten inspirere med sund morgenmad - lækre smoothies - skønne kager og nemme retter

Følg mig på Instagram her