Opskrift på frangipane med pærer
En af mine ynglings tærter: Frangipane med pære, er en saftig og sprød kage på samme tid.
Den er nem at gå til: Super skøn mørdej og har du en minihakker/blender så tager det 10 sekunder at lave mandelmelet.

Antal: kage
Frangipane med pærer
Ingredienser
Mørdej
- 210 gram Mel
- 75 gram Flormelis
- 50 gram Smør
- 1 stk. Æg
Frangipane
- 1 stk. Æg
- 75 gram Smør
- 75 gram Mandler blendet til mel
- 75 gram Sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
Desuden
- 2 stk. Pærer modne
- Sukker
- Frisk timian
Sådan gør du
Mørdej
- Saml dejen uden at ælte. For den i en metalform. Prik bunden med en gaffel.
Frangipane
- Piskes sammen og smøres på mørdejsbunden. 2 stk. modne pære skæres i skiver og lægges på frangipane. Drys med lidt sukker og bag i cirka 20-25 minutter ved 180°. Drys evt. lidt frisk timian på - det klæ’r virkelig tærten og smager fantastisk. Nydes afkølet, men lidt lun med flødeskum.