Opskrift på fiskepande
En hurtig og lækker fiskeret med sej, rejer og masser af sprøde grøntsager.
Fiskepanden her er velegnet som en velsmagende, sund og hurtig ret på en travl hverdag.
Retten kan varieres på mange måder (se mere i noter efter vejledningen).

Antal: Personer
Fiskepande
Ingredienser
- 250 gram Mørksej
- 250 gram Lyssej
- 100 gram Rejer
- 1 clove Hvidløg
- 2 stk. Porre eller 4-5 forårsløg
- 3 stk. Gulerødder
- 0.5 stk. Broccoli
- 2 deciliter Fløde
- 2 spsk. Balsamico hvid
- 2 spsk. Honning flydende
- Krydderier salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Tag sejfileterne ud af køleskabet 30 minutter før, du skal bruge dem. Drys fisken med salt og lad dem ligge og trække ved stuetemperatur. Skyl og aftør fisken - den er nu klar til brug. Hak hvidløget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Skær porrer i tynde ringe eller forårsløg i mindre stykker. Del broccoli i buketter. Varm en sauterpande op med olie. Svits grøntsagerne - undtagen broccoli - i et par minutter. Kom fløde, honning og balsamico på panden til grøntsagerne. Giv alt et hurtigt opkog. Skær fisken i brede strimler og læg den over grøntsagerne i panden. Læg broccolien over fisken. Smag til med salt og peber . Kog videre i cirka 4 minutter. Lige før, det er færdigt, lægges rejerne øverst. Server retten direkte fra panden med kartofler eller brød som tilbehør.
Noter
Fiskepanden kan varieres i det uendelige alt efter smag og køleskabets indhold.
Prøv f.eks. med laks, asparges, blomkål, spidskål og rødløg.