x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fiskefilet

PER ASMUSSEN | 5. maj 2018
Smørstegte, panerede rødspættefileter

“Fisk svømmer i vand og skal svømme i smør når de steges” siges der. Det lever vi op til med denne lækre opskrift på smørstegte, panerede rødspættefileter. Perfekt til et frokostbord, julefrokosten, påskefrokosten og til et Stjerneskud.


Fiskefilet

Smørstegte, panerede rødspættefileter
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Forb. tid: 22 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Rødspættefilet
  • 3 stk. Æggeblommer
  • 3 deciliter Rasp
  • 1 deciliter Hvedemel
  • 40 gram Smør
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.
    20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
    Tør saltet af fisken.
    Fiskefilet
    Tænd en stor, tykbundet pande på middelhøj varme. Kom smørret i og det skal bruse op før fileterne kommer på.
    Pisk æggeblommerne og placer dem på en tallerken. Hæld melet på en tallerken for sig og kom raspen i en skål. Kværn lidt peber og salt i raspen.
    Vend fileterne i melet, derefter æggeblommerne for til sidst at vendes i raspen.
    Giv dem 2,5 minutter på hver side og de er klar til servering.
    Server dem sammen med Pommes Frites og remoulade eller som en del af et Stjerneskud.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.