Go Back
+ servings
Servings: 2 personer

Fiskefilet

"Fisk svømmer i vand og skal svømme i smør når de steges" siges der. Det lever vi op til med denne lækre opskrift på smørstegte, panerede rødspættefileter.
Author: Per Asmussen
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Fisk, Frokost
Forb. tid: 22 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 4 stk. Rødspættefilet
  • 3 stk. Æggeblommer
  • 3 deciliter Rasp
  • 1 deciliter Hvedemel
  • 40 gram Smør
  • Krydderier Salt og peber
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.
    20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
    Tør saltet af fisken.
    Fiskefilet
    Tænd en stor, tykbundet pande på middelhøj varme. Kom smørret i og det skal bruse op før fileterne kommer på.
    Pisk æggeblommerne og placer dem på en tallerken. Hæld melet på en tallerken for sig og kom raspen i en skål. Kværn lidt peber og salt i raspen.
    Vend fileterne i melet, derefter æggeblommerne for til sidst at vendes i raspen.
    Giv dem 2,5 minutter på hver side og de er klar til servering.
    Server dem sammen med Pommes Frites og remoulade eller som en del af et Stjerneskud.