"Fisk svømmer i vand og skal svømme i smør når de steges" siges der. Det lever vi op til med denne lækre opskrift på smørstegte, panerede rødspættefileter.
Author: Per Asmussen
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Fisk, Frokost
Forb. tid: 22 minutterminutter
Tilb. tid: 5 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
4stk.Rødspættefilet
3stk.Æggeblommer
3deciliterRasp
1deciliterHvedemel
40gramSmør
KrydderierSalt og peber
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.Tør saltet af fisken.Tænd en stor, tykbundet pande på middelhøj varme. Kom smørret i og det skal bruse op før fileterne kommer på.Pisk æggeblommerne og placer dem på en tallerken. Hæld melet på en tallerken for sig og kom raspen i en skål. Kværn lidt peber og salt i raspen.Vend fileterne i melet, derefter æggeblommerne for til sidst at vendes i raspen.Giv dem 2,5 minutter på hver side og de er klar til servering.Server dem sammen med Pommes Frites og remoulade eller som en del af et Stjerneskud.