ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Firecracker chicken

NATASHARAZA | 4. januar 2021
Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.
Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.

Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.

Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.


Firecracker chicken

Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.
Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Kinesisk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Natasharaza

Ingredienser

Marinade

  • 3 stk. Chili rød eller grøn - skåret
  • 5 spsk. Chilisauce efter smag - du kan f.eks. nøjes med 4 spsk.
  • 3.5 spsk. Honning
  • 4 spsk. Soya
  • 2 fed Hvidløg presset
  • 2 spsk. Ketchup
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • Fiskesauce et par dråber
  • 1 spsk. Tamarind
  • 1 tsk. Hvid peber
  • 1 tsk. Peber sort
  • Frisk ingefær lidt - revet
  • 1.5 tsk. Chiliflager
  • 2 stk. Chili rød - hele og tørret
  • Salt efter smag
  • 200 gram Kylling uden knogler - skåret i enten strimler eller tern

Tilberedning

  • Olie til stegningen
  • 5 spsk. Hønsebouillon
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt
  • 0.5 stk. Peberfrugt grøn
  • 1 stk. Rødløg
  • 2 stk. Forårsløg kun den hvide del
  • 1 stk. Lime

Tilbehør

  • Ris
  • Lime

Sådan gør du

Marinaden

  • Tilføj alle ingredienserne til en skål sammen med kyllingen.
    Lad det stå natten over eller som minimum et par timer.

Tilberedning

  • Varm noget olie op i en wok og tilføj nu kun den marinerede kylling - husk du skal IKKE tilføje resten af marinaden/sovsen som kyllingen har ligget i.
    Det skal du bruge senere.
    Når kyllingen er færdigstegt, tilføjes grøntsagerne, den resterende marinade/sovs, saften fra 1 lime og bouillonen.
    Steg det sammen i et par minutter.
    Server med ris og noget frisk lime.

Om forfatteren


Natasha er glad for fusion food - en kombination af to forskellige køkkener, asian og western.

Følg mig på Instagram her