Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.

Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.
Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.

Firecracker chicken
Mit bud på den dejlige kinesiske ret: Firecracker chicken.Kyllingen serveres i en dejlig stærk sauce, der er en kombination af stærk, syrlig og sød.
Udskriv
Pin
Antal: 4 Portioner
Ingredienser
Marinade
- 3 stk. Chili rød eller grøn - skåret
- 5 spsk. Chilisauce efter smag - du kan f.eks. nøjes med 4 spsk.
- 3.5 spsk. Honning
- 4 spsk. Soya
- 2 fed Hvidløg presset
- 2 spsk. Ketchup
- 1 spsk. Æbleeddike
- Fiskesauce et par dråber
- 1 spsk. Tamarind
- 1 tsk. Hvid peber
- 1 tsk. Peber sort
- Frisk ingefær lidt - revet
- 1.5 tsk. Chiliflager
- 2 stk. Chili rød - hele og tørret
- Salt efter smag
- 200 gram Kylling uden knogler - skåret i enten strimler eller tern
Tilberedning
- Olie til stegningen
- 5 spsk. Hønsebouillon
- 0.5 stk. Rød peberfrugt
- 0.5 stk. Peberfrugt grøn
- 1 stk. Rødløg
- 2 stk. Forårsløg kun den hvide del
- 1 stk. Lime
Tilbehør
- Ris
- Lime
Sådan gør du
Marinaden
- Tilføj alle ingredienserne til en skål sammen med kyllingen.Lad det stå natten over eller som minimum et par timer.
Tilberedning
- Varm noget olie op i en wok og tilføj nu kun den marinerede kylling - husk du skal IKKE tilføje resten af marinaden/sovsen som kyllingen har ligget i.Det skal du bruge senere.Når kyllingen er færdigstegt, tilføjes grøntsagerne, den resterende marinade/sovs, saften fra 1 lime og bouillonen.Steg det sammen i et par minutter.Server med ris og noget frisk lime.
Om forfatteren
Natasha er glad for fusion food - en kombination af to forskellige køkkener, asian og western.
Følg mig på Instagram her