x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Filodej kurv

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 1. juni 2018

Hvad er filodej? Filodej er meget tynde ark af en dej, der er lavet på mel, salt, vand og stivelse. Vi bruger det til at lave vores egne, hjemmelavede skaller til luksus tarteletter. Se opskriften her


Filodej kurv

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Forret, Frokost, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 package Filodej
  • 20 gram Smør

Sådan gør du

  • Start med at smelte smørret (vi gør det typisk i et krus i mikroovnen) og tænd ovnen på 175 grader.
    Der er normalt 8 plader i en pakke og du skal bruge 4 stk. til denne opskrift.
    Del hver af pladerne i 6 lige store firkanter og og pensl alle 24 firkanter med det smeltede smør.
    Du skal bruge 4 firkanter af filodej pr. tarteletskal. Læg de 4 stykker ovenpå hinanden så de laver en stjerneform. 
    Smør 6 muffinsforme med olie eller smør og placer forsigtigt de skaller i dem.
    Sæt formene i en bageform og bag dem sprøde. Det tager cirka 12 minutter.
    Lad dem køle og behandl dem forsigt, da de er ret skrøbelige.
    Fileodejsskaller
    De kan f.eks. bruges som et alternativ til tarteletskaller, se f.eks. denne opskrift på luksus tarteletter.
    Luksus tarteletter

Noter

Skallerne kan sagtens bruges til en forret, så rækker denne portion til 6 personer i stedet for.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287