x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Farserede auberginer (med oksekød)

JPRICEDK | 28. september 2021
Auberginer med fars af oksekød, løg, aubergine og courgette blandet med en lækker ostesovs. En ret for hele familien!
Farserede augberginer

Farserede auberginer med tomatsalat og det provencalske brød “fougasse”.

Auberginer med fars af oksekød, løg, aubergine og courgette blandet med en lækker ostesovs. En ret for hele familien!


Farserede augberginer

Farserede auberginer (petit farcies grand mere)

Auberginer med fars af oksekød, løg, aubergine og courgette blandet med en lækker ostesovs. En ret for hele familien!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

  • 4 stk. Auberginer
  • 600 gram Hakket oksekød
  • 1 stk. Courgetter stor
  • 4-5 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Timian tørret
  • 1 spsk. Paprika mild
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Koncentreret tomatpuré
  • 3-4 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Mel
  • 1 spsk. Smør
  • 4 dl Mælk
  • Muskatnød revet
  • Parmesan revet
  • Rasp
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Del auberginerne på langs og udhul dem med ved hjælp af en lille kniv og en ske. Læg auberginekødet på et fad, drys det med lidt salt, og lad det trække i en halv times tid så bitterstofferne kan trække ud. Dup auberginekødet med lidt køkkenrulle og hak det groft. Hak løg og hvidløg fint. Skær courgetten i små tern.
    Hak løg og hvidløg og steg det i olivenolie i en stor pande til det begynder at blive gennemsigtigt. Kom oksekødet ved og steg det mens det bearbejdes med en paletkniv til det minder om millionbøf og har fået lidt farve. Sæt det til side. Steg derpå auberginekødet og courgetter på panden i lidt mere olivenolie i ca. 6-8 min ved middelvarme til grøntsagerne er faldet sammen og har fået lidt farve. Kom kødet tilbage på panden og bland godt. Kom tomatpuré og krydderier ved, og lad det hele stå og simre mens der laves en mornay sovs.
    I en lille gryde smeltes smørret og melet kommes ved. Lad det bage igennem i et par minutter og pisk så den kolde mælk i. Det skal blive til en tyk sovs. Smag den til med salt, peber, revet muskat og revet parmesan. Lad den køle lidt af og bland den så med to sammenpiskede æg. Bland mornay sovsen i kød og grøntsagsblandingen. Fordel blandingen i de halve aubergineskaller, drys med rasp og lidt ekstra revet parmesan, stænk med olivenolie og sæt auberginerne i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
    Spis de fyldte auberginer f. eks med en tomatsalat og lidt godt brød til.
    Du kan selvfølgelig også lave en god tomatsauce og ris til.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.