Opskrift på falafler
Er du også vild med den vegetariske frikadelle lavet på kikærter – også kendt som falafler? Det forstår vi godt.
Selvom de små, sprøde falafler oprindeligt er fra Mellemøsten, så har de fundet vejen til danskernes hjerter.
Her får du en opskrift på lækre, sprøde og ikke mindst velsmagende falafler, der kan bruges som et godt alternativ til de klassiske hverdagsretter – og som et supplement til vegetarretter. Prøv falaflerne i en pita eller en lækker salat.
Falafler har på mange måder hele pakken. En sprød, knasende skorpe og et indre, der tilgengæld er blødt, luftigt og smækfyldt med smag.
Velbekomme.

Falafler
Ingredienser
- 400 gram Kikærter Udblødt fra dåse
- 1 fed Hvidløg
- 2 tsk. Spidskommen Stødt
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Æg
- 2 tsk. Cayennepeber
- 2 spsk. Rasp
- 0.5 bunch Persille Frisk
- 0.5 bunch Koriander Frisk
Sådan gør du
- Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem. Find din foodprocesser eller blender frem, og saml alle ingredienserne heri. Blend det hele indtil massen er ensartet. Form herefter din fars til små kugler. Varm olien op i en pande, tykbundet gryde eller frituregryde (på 170 grader celsius). Steg dem i et par minutter, så de bliver sprøde udenpå på begge sider. Steg ikke for mange ad gangen, så olien falder i temperatur. Hvis du bruger en pande/gryde, så skal de vendes undervejs, så de bliver brune og sprøde på hver side. De skal have 2-4 minutter. Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af.