Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Falafler

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

4. maj 2021

Opskrift på falafler

Er du også vild med den vegetariske frikadelle lavet på kikærter – også kendt som falafler? Det forstår vi godt. 

Selvom de små, sprøde falafler oprindeligt er fra Mellemøsten, så har de fundet vejen til danskernes hjerter. 

Her får du en opskrift på lækre, sprøde og ikke mindst velsmagende falafler, der kan bruges som et godt alternativ til de klassiske hverdagsretter – og som et supplement til vegetarretter. Prøv falaflerne i en pita eller en lækker salat. 

Falafler har på mange måder hele pakken. En sprød, knasende skorpe og et indre, der tilgengæld er blødt, luftigt og smækfyldt med smag. 

Velbekomme. 

Falafler


Antal: 2 personer

Falafler

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 400 gram Kikærter Udblødt fra dåse
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 tsk. Spidskommen Stødt
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • 2 tsk. Cayennepeber
  • 2 spsk. Rasp
  • 0.5 bunch Persille Frisk
  • 0.5 bunch Koriander Frisk

Sådan gør du

  • Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem.
    Find din foodprocesser eller blender frem, og saml alle ingredienserne heri. 
    Blend det hele indtil massen er ensartet.
    Form herefter din fars til små kugler.
    Varm olien op i en pande, tykbundet gryde eller frituregryde (på 170 grader celsius).
    Steg dem i et par minutter, så de bliver sprøde udenpå på begge sider. Steg ikke for mange ad gangen, så olien falder i temperatur. 
    Hvis du bruger en pande/gryde, så skal de vendes undervejs, så de bliver brune og sprøde på hver side. De skal have 2-4 minutter. 
    Læg de færdige falafler på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af. 
     
    Falafler

Noter

TIP: Hvis du vil have en sundere version, kan falaflerne også bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. De bliver en anelse lysere. Det er dog en god ide at dyppe dem i lidt olie inden, det hjælper på at de får en stegeskorpe. 

Hvad er en Falafel?

Falafel er en stegt frikadelle uden kød. Der er meget udbredt i Mellemøsten og kødfarsen er erstattet af kikærter. I dagligdagen er betegnelsen "Falafel" en henvisning til en pitasandwich med falafel i, men ordet "falafel" kommer fra det arabiske ord "filfil", der betyder peber.