Espresso pasta med skum og chokoladekage

Espresso pasta med skum og chokoladekage
Sidst ændret:
Fredag den 29. januar, 2021 - 13:59
Beskrivelse

Denne espresso- og chokoladedessert kombinerer tre teknikker udviklet af kokken Ferran Adria på el Bulli: gel pasta, skum og en 40-sekunders mikroovnskage. 

Hemmeligheden bag kagen er at lave en luftig dej baseret på æg ved hjælp af en sifonflaske og derefter "bage" dejen i papirforme i mikrobølgeovnen. 

Det er en super lækker og flot dessert, der vil imponere selv de mest kræsne gæster.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Espresso Pasta)
30 g muscovadosukker (eller brun farin)
40 ml Likør (med kaffesmag)
  Opskriftsgruppe (Chokolade sandkage)
3 Æg
50 g Hvedemel
1⁄2 g Salt
  Opskriftsgruppe (Espressoskum)
325 ml Stærk kaffe
75 fed Muscovadosukker (eller brun farin)
2 Husblas (ark)
125 ml Piskefløde
Vejledning

Espresso Pasta

Rør muscovadosukker, kaffe og likør i en gryde

Tilsæt gellangummi og bring i kog.

Hæld blandingen ud på en bakke i et tyndt lag og lad den stå, til den er afkølet. Vip bakken for at slippe af med eventuel overskydende væske og sikre en meget tynd og jævn film på cirka 1 millimeter. Gør det hurtigt, da væsken ellers vil stivne, før du slippe af med det overskydende. Dette kan kræve lidt øvelse.

Lad væsken stivne fuldstændig.

Skær i 0,5 centimeter tykke strimler med en kniv eller "pasta cutter" (rulle typen) for at lave tagliatelle. 

 

Chokolade sandkage

Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i mikrobølgeovnen og lad den køle lidt af.

Rør æg og æggeblommer sammen med flormelis og salt.

Rør hvedemel og smeltet chokolade i æggeblandingen. 

Hæld blandingen på en sifonflaske.

Tilsæt 2 patroner og ryst flasken kraftigt efter hver patron.

Lad den hvile i køleskabet i mindst 2 timer.

Forbered papirformene ved at skære 3 små slidser i bunden af formene med en saks. Dette vil tillade dampen, der fremkommer under opvarmning, at undslippe.

Smør formene med et tyndt lag ikke-klæbende spray ( eller brug smør ) for at gøre det lettere at frigøre kagerne efter de er bagt.

Brug din sifonflaske til at fylde omkring 1/3 af formene med chokoladeskum. Hæld ikke mere i, da skummet vil udvide sig betydeligt under bagningen.

Placer formene i mikrobølgeovnen og bag dem i 40 sekunder ved maksimal effekt. Du kan tilberede 2 eller 3 kager ad gangen.

Tag kagerne ud af mikroovnen og lad dem køle af ved stuetemperatur.

Ved hjælp af en skarp kniv frigøres kagens sider fra papirformene.

Vend evt. formene på hovedet og bank let under bunden for at frigøre kagen.

 

Espressoskum

Udblød husblassen i koldt vand.

Opvarm 100 milliliter af kaffen til 60 grader og tilføj 75 g sukker.

Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme kaffe.

Rør resten af kaffen sammen med fløden og hæld det i den varme blanding.

Hæld væsken på en sifonflaske og tilføj 1 lattergaspatron.

Sæt flasken i køleskab i 1-2 timer, til den er helt afkølet.

Kilde
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier