Opskrift på english breakfast vafler
Mit bud på lækre hash brown inspirerede vafler, der både kan bruges til morgenmad eller en god brunch.
En af de hyggeligste ting ved at være i England eller på hotel i udlandet er European/Continental/English breakfast i min verden.
Kombinationen af hash browns, æg, bacon og enten baked beans/avocado er et sikkert hit hjemme hos os.
Jeg fik ideen til opskriften fra bogen: “Vidunderlige Vafler“
English breakfast vafler
Ingredienser
Hash brown vafler
- 450 gram Kartofler
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Æg
- 4 spsk. Hvedemel
- 2 spsk. Olie smagsneutral
- Salt og Peber
Tilbehør
- Bacon jeg brugte engelsk bacon
- Avocado
- Æg
Sådan gør du
Hash brown vafler
- Start med at skrælle din kartofler. Riv dem på den fine side af dit rivejern ned i en sigte. Pres noget af væsken ud af kartoflerne i sigten. Skræl og finhak løget. Bland det hele sammen i en skål og lad den gerne stå i 5-15 minutter - så trækker den lidt. Jeg bruger et belgisk vaffeljern til denne opskrift. Det tager cirka 10-15 minutter at varme op så det kan stå og varme mens dejen trækker. Kom dejen i vaffeljernet og bag dem til de bliver sprøde. Hvis du ikke har teflon belægning, så brug endelig lidt olie, så de ikke brænder på.
Tilbehør
- Jeg var i "lege-humør", så jeg prøvede lidt forskellige ting til tilbehøret:
- Pocheret æg. Jeg brugte denne opskrift.
- Avocadomos. Jeg brugte denne opskrift.
- Sprødstegt engelsk bacon. Baconen blev stegt på panden. Jeg brugte hjemmelavet engelsk bacon til dette måltid.
- Spejlæg. Det ene spejlæg blev stegt i mit bacon fedt på panden. Det andet fik en tur i vaffeljernet, blot for at prøve at se om det kunne lade sig gøre. Det kunne det 🙂