Opskrift på egg benedict med asparges
Denne lækre og cremede ret kan laves på mange måder og de helt korrekte hovedingredienser er Canadisk Bacon (minder om hamburgerryg) og English Muffin.
Vi har lavet en dansk variant der består foruden den lækre Sauce Hollandaise og et pocheret æg indeholder kalkunbacon, grønne asparges og daggamle boller (varme hveder).

Antal: Portioner
Egg Benedict med Asparges
Ingredienser
- 1 stk. Æggeblommer
- 85 gram Smør
- 2 spsk. Citronsaft
- 0.5 tsk. Sennep Dijon
- 0.5 tsk. Æbleeddike
- Krydderier Salt, peber og cayennepeber
- 2 stk. Æg
- 1 spsk. Eddike
- 4 loaf Bacon Kalkunbacon
- 2 stk. Boller Varme hveder
- 4 stk. Asparges Grønne
Sådan gør du
- Man vinder meget i den her ret ved at have taget æggene ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperatur både til saucen og de pocherede æg.
Sauce Hollandaise
Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.
Brug en ren gryde til at piske æggeblommen, æbleeddiken, citronsaften og sennep over lav varme. Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes den smeltede smør langsomt. Når saucen er klar, tilsmag den med hvid peber, caynnepeber og salt. Saucen skal serveres straks.Bacon
Sprødsteg baconen på en mellemvarm pande uden fedstof.Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sin lille skål/glas. Kom eddike i vandet og skru lidt ned for varmen så vandet kun simrer. Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned. Gør det samme med det andet bagefter. Lad det småkoge i 3 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.Asparges
Kog dem i 1 minut og de er klar til servering. Gerne i vandet fra æggene. Servering Server det pocheret æg med ristet brød (vi brugte gårsdagens varme hveder) og baconen. Hæld saucen oven på og tilsæt f.eks. tyndt skåret asparges og rødløg.