Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Det perfekte røræg

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

3. august 2021

Opskrift på det perfekte røræg

Et perfekt røræg skal ikke være tør eller for flydende. Men hvis man skal vælge, så er det bedre at den er lidt for flydende end lidt for tør – hvis du spørger mig.

Jeg har lavet rigtig meget røræg i mit liv og har også testet et par forskellige opskrifter for DR, som du kan læse om i dette interview

Denne opskrift: Hugh Fearnley-Whittingstalls røræg, er min dybe inspirationskilde til at lave succesfulde røræg. Ideen er grundlæggende at æggene steges under omrøring i smør og en kold klat smør derudover stopper tilberedningsprocessen ved at sænke temperaturen når æggene er færdig. På den måde sikrer man sig at æggene ikke tilbereder videre mens de er på din tallerken.

Se os lave æggene her:


Antal: 2 personer

Det perfekte røræg

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 7 minutter

Grej

Ingredienser

Røræg

  • 4 stk. Æg
  • 1 pinch Salt
  • Peber fra kværn
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 20 gram Smør
  • 2 skiver Brød gerne surdejsbrød

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en skål.
    Kværn salt og peber i æggemassen og tilsæt cayennepeberet.
    Pisk det hele godt sammen.
    Sæt en lille gryde/kasserolle på blusset og tænd for middel varme (6-7 ud af 14 på mit komfur).
    Tilsæt halvdelen af smørret og lad det smelte.
    Når det bruser op, tilsættes æggemassen. Brug gerne en spatel, så du får det hele med.
    Rør i æggene, så det ikke sætter sig fast i bunden. Start med at røre godt rundt og sørg for at du får alt i kanterne med. Det er ligesom at stå med en risotto, der skal røres hele tiden. 
    Efter cirka 1 minut, skal du begynde med at skubbe æggemassen ind mod midten.
    Den samler sig stille og roligt og når det meste af massen er tyknet, så tager du den af blusset.
    Tilsæt den anden halvdel af smørret og vend det godt rundt i dine røræg.
    Server med ristet brød og evt. skinke, bacon, røget laks eller blot hakket purløg.
    Server retten med det samme.
    Velbekomme.
    Det perfekte røræg