
Opskrift på den hurtigste mayonnaise?
Hjemmelavet mayo – hvor hurtigt kan det gøres?
Ja, hvor hurtigt kan det egentlig gøres? Der hersker vel ingen tvivl om, at der under alle omstændigheder skal lidt ekstra hjælpemidler til end håndkraft og piskeris alene.
– men præcis hvilket hjælpemiddel, der giver det hurtigste resultat, ja, det var os altså ikke bekendt. Ikke før nu!
Det var først over en kold øl på en varm sommerdag, at Thomas & Pers konkurrencegen for alvor blev vakt. Thomas insisterede fuldt og fast på elpiskeren som det absolut hurtigste redskab. Derudover sværger han til, at der udelukkende bruges æggeblommer. Per plejede at være af samme overbevisning, men efter at have arbejdet med hele æg og stavblender, har der ingen vej tilbage været for ham.
Og hvad gør man så? Man lader det komme an på en prøve. For at det skulle blive en helt fair kamp, blev alle ingredienser vejet af på forhånd.
Let the games begin – og må den bedste mand vinde…

Den hurtigste mayonnaise?
Ingredienser
Mayonnaise lavet med stavblender
- 1 stk. Æg
- Salt Gerne groft/flagesalt
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 1 spsk. Dijonsennep
- 4 deciliter Olie Smagsneutral
Mayonnaise lavet med elpisker
- 1 stk. Æggeblomme
- Salt
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 spsk. Æbleeddike
- Olie Smagsneutral
Sådan gør du
Hjemmelavet mayo med elpisker og blomme
- Brug en almindelig plasticskål.
- Kom æggeblommen i skålen.
- Tag din elspisker og pisk blommen sej.
- Tilsæt sennep og eddike og pisk det sammen.
- Tilsæt olien i en tynd stråle. Mayoen begynder nu at tykne.
- Fortsæt med at tilføje olien i en tynd stråle, til mayoen har nået den ønskede tykkelse.
Hjemmelavet mayo med stavblender og helt æg
- Brug et højt plasticglas, der passer til stavblenderen.
- Kom alle ingredienser i glasset.
- Placér stavblenderen helt nede i bunden af glasset og tænd først da stavblenderen.
- Kør først stavblenderen lidt rundt i cirkler i bunden af glasset.
- Bevæg langsomt stavblenderen opad mod glassets top, mens mayoen tykner. Kør stavblenderen lidt op og ned, mens du nærmer dig toppen af glasset.
Den hurtigste mayonnaise
Hvem vandt så dysten? Thomas færdiggjorde sin elpiskede mayo lavet på æggeblomme på imponerende 1:45. Det er altså hurtigere, end du kan nå at få sko på, finde dine bilnøgler og sætte kursen mod supermarkedet. Per, til gengæld, færdiggjorde sin stavblendede mayo lavet på et helt æg på… 0:59. Tror du os ikke? Så se hele dysten herunder i et lettere opskruet tempo. Begge mayonnaiser smager nogenlunde ens, og uanset hvilken metode, du selv vælger at bruge, er der nærmest ingen undskyldning for ikke at gå i en stor bue udenom supermarkedets version!