Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Den bedste gullasch

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

30. oktober 2019
Der findes nok lige så mange opskrifter på den her ret, som der findes husmødre og fædre... Gullasch er og bliver en skøn klassiker.... Her får I min udgave, som måske nok er på højde med min mors

Opskrift på den bedste gullasch

Der findes nok lige så mange opskrifter på den her ret, som der findes husmødre og fædre… ?Gullasch er og blir en skøn klassiker…. ☺️

Her får I min udgave, som måske nok er på højde med min mors – og så er jeg altså ret glad i maven… ?

En herlig efterårs-simreret, som har fået masser af kærlighed og som er fyldt med smag, kraft og grønt – og selvfølgelig oksekød der smelter på tungen… ☺️

Det er en ret, som er nem at gå til, men som kræver en del simretid – meeeen det møre oksekød og den kraftfulde smag er ventetiden værd… ?

Lav det på en hyggesøndag eller en hverdag med tidligt fri og nyd duften hele eftermiddagen… ?

Jeg har serveret det med en rodfrugtmos til, som I også finder opskrift på her.


Antal: 3 personer

Den bedste gullasch

Der findes nok lige så mange opskrifter på den her ret, som der findes husmødre og fædre... Gullasch er og bliver en skøn klassiker.... Her får I min udgave, som måske nok er på højde med min mors
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 10 minutter

Ingredienser

Gullasch

  • 2 stk. Skalotteløg finthakket
  • 2 fed Hvidløg knust el. revet
  • 100 gram Champignon i skiver
  • 300 gram Oksekød skært oksekød i tern
  • 0.5 stk. Squash små tern
  • 3 stk. Gulerødder små tern
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 deciliter Rødvin
  • 3 deciliter Vand
  • 1 deciliter Fløde
  • 1.5 tsk. Salt
  • 1.5 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Peber
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 1 dåse Cocktailpølser cirka 100 gram

Rodfrugtmos

  • 600 gram Rodfrugter blandede. Halvdelen skal være kartofler
  • 2 spsk. Smør
  • Mælk eller fløde
  • Salt og Peber efter smag
  • Muskatnød efter smag

Sådan gør du

Gullasch

  • Svits løg, hvidløg og champignoner i lidt smør.
  • Efter 3-4 min tilsættes kødet, som svitses med til det bruner.
  • Tilsæt øvrige grøntsager og steg yderligere 3-4 min.
  • Drys mel over retten.
  • Tilsæt tomat, rødvin, vand, fløde, krydderier, laurbærblade og cocktailpølser - der må godt komme lidt vand med fra pølserne, det gir smag.
  • Lad retten simre ved lav varme under låg i 1 1/2 - 2 timer.
  • Smag til med salt og peber og server med ris, kartoffelmos eller rodfrugtmos.

Rodfrugtmos

  • 600g blandede rodfrugter, ca. halvdelen skal være kartofler. Resten kan fx være gulerødder, knoldselleri, jordskokker, pastinakker mv.
  • Tag hvad du har.
  • Skræl og skær rodfrugterne i tern og kog dem møre (ca. 25 min).
  • Hæld vand fra og rør 2 spsk smør i med håndmixer, så rodfrugterne moses.
  • Fortsæt med at røre og tilsæt mælk og/el fløde til passende konsistens opnås.
  • Smag til med salt, peber og muskatnød.