
Opskrift på dansk sort hummer
Dansk sort hummer med ærter og grønne jordbær.
Denne ret viser hvordan man kan bruge blomster til at supplere en velsmagende og flot ret med en masse farve.
Vi har opskriften fra bogen: “Spiselige blomster“, hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:
“De valgte blomster bidrager med dejlig ærtesmag, som går godt til hummeren og hybenrosen, og så får man et superflot farvespil i retten.”

Dansk sort hummer
Ingredienser
- 4 stk. Hummerhale
- Salt
- 1 kilogram Ærter Friske
- 300 gram Smør + ekstra til stegning og dampning
- Citron
- 10 stk. Jordbær Grønne
- Spiselige blomster 16 ærteblomster, 12 hybenroseblade & 4 pengeurt med blomst
Sådan gør du
Hummerhaler
- Kom et spyd eller en ske ind under skallen på undersiden af hummerhalerne.
- Kog dem nu i saltet vand i 1 minut og kom dem direkte over i isvand.
- Når halerne er kolde, skal de pilles – husk også at tage tarmen ud og kom et nyt spyd op i halen, dér hvor tarmen har siddet.
- Steg hummerhalerne i godt med smør og krydr med salt.
Sauce
- Ærterne pilles og sættes til side.
- Ærteskallerne bruges til at lave sauce med.
- Juice dem og kom juicen over i en lille gryde.
- Varm den op, men ikke for meget, så bliver den brun.
- Kom de 300 g smør i lidt ad gangen, mens du blender med en stavblender.
- Smag til med lidt salt og citronsaft.
- Ærterne dampes i lidt smør og meget lidt vand, til de lige er varme.
- Smag til med lidt salt.
Bær
- Vask de grønne jordbær godt i koldt vand og skær dem helt tyndt på en mandolin.
Anretning:
- Læg den stegte hummerhale på en tallerken sammen med lune ærter.
- Dæk ærterne med blomster, stik jordbærskiver ned imellem og tilføj saucen ved servering.