Opskrift på culorgiones
En original italiensk opskrift de smukke fyldte pastaer culorgiones. Dette her er en grundopskrift.
Vi har opskriften fra bogen: “Pasta på italiensk“, skrevet af Sara Berg og Miriam Preis. De tager os med til de forskellige regioner og deres forskellige pastatyper. Her er vi taget en tur til øen Sardinien. Her skriver de følgende om opskriften:
“Denne fyldte pasta ser ud, som hvis man krydsede et hønseæg med en asiatisk dumpling, men egentlig skal den forestille et hvedeaks. Foldeteknikken er unik for Sardinien, og det klassiske fyld består af kogt kartoffel og pecorino, selv om man på visse dele af øen bruger friskost i stedet for hård ost.”

Culorgiones
Ingredienser
Pasta
- 300 gram Durum mel
- 1.5 deciliter Vand cirka
Fyld
- 400 gram Kartoffel skrællede, kogte melede kartofler
- 80 gram Pecorino revet - kan være op til 100 gram
- 3 spsk. Jomfruolivenolie kan være op til 4 spsk.
- 1 fed Hvidløg hakket fint
- Salt
Sådan gør du
- Arbejd mel og vand sammen i en dejblander eller i hånden i en skål, til dejen bliver smidig. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile, mens fyldet tilberedes. Pres kartoflerne gennem en kartoffelmoser, eller riv dem på den fine side af rivejernet. Mos kartoflerne sammen med ost, hvidløg og lidt af olivenolien. Smag til med salt. Kontroller så, at mængden af olivenolie er passende ved at trykke håndryggen ned i mosen. Er huden glinsende, men ikke klistret, så er proportionerne rigtige. Rul dejen ud i hånden eller ved hjælp af pastamaskine til en 1-2 mm tyk plade. Skær cirka 7 cm store cirkler ud med en udstikker eller et glas, og læg 1 spsk. fyld på hver cirkel. Knib kanterne sammen ved at trygge skiftevis med tomlen og med pegefingeren, som et zigzagmønster eller en fletning. Afslut med at sno enderne sammen til en spids. Kogetid: 2 minutter, til de flyder ovenpå.