Opskrift på croissant med hønsesalat og asparges
Der er intet så delikat som en hjemmelavet hønsesalat, og har du først smagt den hjemmelavede udgave, går du med garanti aldrig tilbage til den færdigkøbte version.

Antal: personer
Croissant med hønsesalat og asparges
Ingredienser
- 4 stk. Kyllingebryst
- 250 gram Champignon
- 1 dåse Aspargessnitter
- 2 deciliter Creme Fraiche kan erstattes af græsk yoghurt eller et lignende syrnet produkt.
- 1 deciliter Mayonnaise
- 1 tsk. Karry
- 1 tsk. Sennep dijonsennep
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- 4 stk. Croissanter fra bageren, usødede
- 4 stk. Asparges grønne
- 8 stk. Tomater cherrytomater
Sådan gør du
Hønsesalat:
Læg kyllingekødet i en gryde med vand, og kog det for svag varme i ca. 12 min. Hæld vandet fra og afkøl kødet, inden det skæres i små stykker. Sæt det til side. Rens og skær champignonerne i kvarter, steg dem gyldne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Afdryp aspargesene for væde i et dørslag. Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og sennep. Vend kyllingekød, champignon og asparges i. Smag til med salt, peber og citronsaft.Anretning:
Skær den træede ende af de grønne asparges og damp dem kort i letsaltet vand - cirka 2 minutter. skyl dem kort i koldt vand, så de bevarer den grønne farve. Skær cherrytomater i kvarte. Flæk croissanterne og fyld dem med hønsesalaten. Pynt med asparges og tomater. Server straks.
Noter
Tip: som med alle andre opskrifter på kogt kyllingekød, bliver opskriften naturligvis allerbedst, hvis du koger en hel kylling eller blot kyllingelår.
En hel kylling giver naturligvis mere kød og dermed mulighed for at anvende kødet i nye retter de efterfølgende dage, men fordelen ved kyllingelår er, at de skal koge kortere tid og kun giver den mængde kød, du skal bruge nu og her - dette kan være rart, hvis du er den spontane type, der ikke planlægger din mad flere dage i forvejen.
Hvis du har mod på selv at bage dine crossainter, så har vi en opskrift her og her.