x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Croissant med hønsesalat og asparges

MONA | 8. august 2018

Der er intet så delikat som en hjemmelavet hønsesalat, og har du først smagt den hjemmelavede udgave, går du med garanti aldrig tilbage til den færdigkøbte version.


Croissant med hønsesalat og asparges

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 4 stk. Kyllingebryst
  • 250 gram Champignon
  • 1 dåse Aspargessnitter
  • 2 deciliter Creme Fraiche kan erstattes af græsk yoghurt eller et lignende syrnet produkt.
  • 1 deciliter Mayonnaise
  • 1 tsk. Karry
  • 1 tsk. Sennep dijonsennep
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • 4 stk. Croissanter fra bageren, usødede
  • 4 stk. Asparges grønne
  • 8 stk. Tomater cherrytomater

Sådan gør du

  • Hønsesalat:

    Læg kyllingekødet i en gryde med vand, og kog det for svag varme i ca. 12 min. Hæld vandet fra og afkøl kødet, inden det skæres i små stykker. Sæt det til side.
    Rens og skær champignonerne i kvarter, steg dem gyldne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Afdryp aspargesene for væde i et dørslag.
    Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og sennep. Vend kyllingekød, champignon og asparges i. Smag til med salt, peber og citronsaft.
     

    Anretning:

    Skær den træede ende af de grønne asparges og damp dem kort i letsaltet vand - cirka 2 minutter. skyl dem kort i koldt vand, så de bevarer den grønne farve.  
    Skær cherrytomater i kvarte.
    Flæk croissanterne og fyld dem med hønsesalaten. Pynt med asparges og tomater.
    Server straks.

Noter

Tip: som med alle andre opskrifter på kogt kyllingekød, bliver opskriften naturligvis allerbedst, hvis du koger en hel kylling eller blot kyllingelår. 
En hel kylling giver naturligvis mere kød og dermed mulighed for at anvende kødet i nye retter de efterfølgende dage, men fordelen ved kyllingelår er, at de skal koge kortere tid og kun giver den mængde kød, du skal bruge nu og her - dette kan være rart, hvis du er den spontane type, der ikke planlægger din mad flere dage i forvejen. 
Hvis du har mod på selv at bage dine crossainter, så har vi en opskrift her og her.

Om forfatteren