Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet salat med spidskål, broccoli, pærer og ærter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

23. maj 2024
Lutter gode sager vendt i en dressing med græsk yoghurt, lidt honning, dijon og citronsaftPå toppen er knasende saltede mandler og græskarkerner.
Cremet salat med spidskål, broccoli, pærer og ærter

Opskrift på cremet salat med spidskål, broccoli, pærer og ærter

Dejlig fyldig og cremet salat med spidskål, broccoli, avocado, pærer og ærter.

Lutter gode sager vendt i en dressing med græsk yoghurt, lidt honning, dijon og citronsaft
På toppen er knasende saltede mandler og græskarkerner.

Broccolistykker er lige kogt et par minutter, så de bliver møre, men stadig med bid – det må der nemlig rigtig gerne være i såden en salat Men derefter er det egentlig bar at røre dressingen sammen, snitte resten af de sunde sager og så vende det hele sammen.

Resultatet er en skøn og smagfuld salat med masser af struktur og et fint mix af sprødt, blødt, cremet, salt og sødme…

En lækker og mættende sag, som kan bruges som tilbehør til det meste.


Cremet salat med spidskål, broccoli, pærer og ærter
Antal: 4 personer

Cremet salat med spidskål, broccoli, pærer og ærter

Lutter gode sager vendt i en dressing med græsk yoghurt, lidt honning, dijon og citronsaftPå toppen er knasende saltede mandler og græskarkerner.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1/2 stk. Broccoli
  • 1/4 stk. Spidskål
  • 1 stk. Pærer stor
  • 2 stk. Avocado modne
  • 2 deciliter Ærter fra frost
  • 2 håndfuld Saltede mandler
  • 1 håndfuld Græskarkerner

Dressing

  • 1 deciliter Græsk Yoghurt
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1/2-1 tsk. Dijonsennep smag til

Sådan gør du

  • Del broccolien i små buketter og kog 4-5 min til de er møre, men med bid. Det sidste minut hældes de frosne ærter i gryden, så de lige optøes. Skyl broccoli og ærter i koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Snit spidskål fint og skær pære samt avocado i tern.
  • Rør dressingen sammen og vend den sammen med broccoli, ærter, spidskål, pære og avocado.
  • Anret på fad eller i skål og top med saltede mandler og græskarkerner

Noter

Har du ikke saltede mandler på lager, finder du en nem opskrift lige her. Alternativt kan bruges almindelige mandler uden salt.