Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet Gulerodsuppe

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

11. juni 2019

Opskrift på cremet gulerodsuppe

Cremet og fyldig gulerodssuppe.

En fed, cremet og sødlig suppe i perfekt harmoni med sprød, salt bacon og frisk og syrlig skovsyre.

Så er aftensmaden reddet! Denne suppe smager som om den har taget længere tid, end den reelt set har. Helt perfekt som den hurtige og nemme løsning – og også helt ideel som en lille forret.

Denne suppe kan nemt gøres til en vegetarret ved at udskifte kyllingebouillonen med grøntsags samt baconen med brødcroutoner.


Antal: 4 Portioner

Cremet Gulerodsuppe

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • Kartoffel 6-7 stk.
  • Gulerødder 6-7 stk.
  • 1.5 liter Vand
  • 0.25 liter Piskefløde
  • 0.5 Bouillonterning Kylling
  • Frisk timian 4-5 kviste
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 Appelsin Saften heraf
  • Salt og Peber Til smag
  • 0.5 pakke Bacon I tern. Til pynt. Valgfrit
  • rød skovsyre Til pynt. Valgfrit

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og gulerødder og skær i små tern.
    Find en mellemstor gryde.
    Kom kartofler og gulerødder i gryden.
    Tilføj vand, fløde, kyllingeboullion, timiankviste og cayennepeber.
    Kog suppen op til grøntsagerne er møre.
    Pil timiankvistene op af suppen.
    Hæld suppen over i en blender.
    Blend suppen til en cremet konsistens.
    Smag til med appelsinsaft, salt og peber.
    Blend igen.
    Anret suppen i dybe tallerkener eller skåle (evt. opvarmede).
    Pynt evt. med ristet bacon og rød skovsyre.
    Cremet Gulerodsuppe