x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Couscous med ristet aubergine og gulerod

FORLAGET TURBINE | 3. december 2019

Lækker og hurtig vegetarret der kan laves på 30 minutter. Retten er fyldt med mellemøstlige smage og kan både bruges som en ret for sig selv, forret eller tilbehør til et stykke kød.

Opskriften kommer fra bogen: “Bazaar – Farverig vegetarmad fra Mellemøsten“, hvor forfatteren Sabrina Ghayour skriver følgende om opskriften:

“Til alle de mennesker, som synes couscous er kedeligt: I har ikke prøvet den rette opskrift endnu! Couscous bør ledsages af masser af kraftige smage, så næste gang du ikke ved, hvad du skal gøre med en pakke couscous, så prøv at gå på opdagelse på krydderihylden efter noget, der kan give din couscous karakter. Denne smagfulde ret kan både spises kold og varm, hvilket betyder, at evt. rester er oplagt til næste dags madpakke.”


Couscous med ristet aubergine og gulerod

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

  • 4 stk. Auberginer skåret i tern på 2,5 cm
  • Olivenolie ekstra jomfru
  • 6 stk. Gulerødder små, skrællet og skåret i stave
  • 2 tsk. Oregano
  • 2 tsk. Spidskommen hel
  • 300 gram Couscous
  • 2 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 2 tsk. Koriander stødt
  • 2 clove Hvidløg presset
  • 450 milliliter Vand varmt
  • Citroner 4-5 syltede citroner, uden frø og hakket fint
  • 30 gram Dild hakket fint
  • 30 gram Bredbladet persille hakket fint
  • Salt og peber Maldon-havsalt i flager og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir.
    Kom aubergineternene på den ene bageplade, krydr med penber, hæld godt med olie over, og sæt pladen øverst i ovnen. Kom gulerødderne på den anden bageplade, krydr med salt, peber og oregano, og hæld olie over. Sæt pladen i ovnen, og rist begge pladefulde i 25-30 minutter, til auberginen er gennembagt og brun, og gulerødderne er møre og sorte rundt i kanterne.
    Tørrist spidskommen i en stor gryde ved middelhøj varme i 1 minut. Tag gryden af varmen, tilsæt couscous, og lad den riste med kortvartigt. Rør de andre krydderier i sammen med hvidløg, det varme vand og godt med salt og peber. Læg låg på gryden (eller husholdningsfilm), og sæt den til side i 8-10 minutter, så væden bliver opsuget af couscoussen.
    Rod op i couscoussen med en gaffel. Tilsæt ristet aubergine og gulerod, syltet citron og friske urter, og vend det hele forsigtigt sammen. Sæt kort gryden tilbage på blusset, hvis det er nødvendigt, og server retten varm.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Bazaar

Opskriften stammer fra bogen: Bazaar Farverig vegetarmad fra Mellemøsten