Opskrift på club sandwich
Vi giver dig en opskrift på en lækker Club Sandwich, bestående af hjemmebagt toastbrød, kylling (tilberedt sous vide), karrydressing og sprødt kyllingskind (ja ingen bacon).
Club sandwich
Ingredienser
- 1 spsk. Tørgær
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Groft salt
- 2 spsk. Olie
- 650 gram Hvedemel
- 5 deciliter Vand Lunkent
- 25 gram Smør Til at smøre sandwichbrødformen
- 1 stk. Hel Kylling
- 1 spsk. Andefedt
- 1 stk. Løg Lille (brug et halvt løg hvis det er stort)
- 2 spsk. Mayonnaise Miracel Whip eller Hellmann's
- 4 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 4 spsk. Creme Fraiche
- Krydderier God flagesalt og friskkværnet peber (efter smag)
- 1 tsk. Citronsaft
- 0.5 tsk. Æbleeddike
- Tomater
- Agurk
- Hjertesalat
Sådan gør du
- Vi giver den gas med denne opskrift og det er selvfølgelig ikke nødvendigt at du gør det samme. I bund og grund kan du nøjes med købt toastbrød, stegt bacon og 2 kyllingebrystfileter der steges 4-6 minutter på hver side. Det hjemmebagte brød, sous vide tilberedningen, parteringen af kyllingen og kyllingskindet tilberedt for sig selv er "bare" noget der gør retten endnu mere unik.
Toastbrød
Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål - evt. en røremaskine. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er lind og smidig. Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde. Smør sandwichbrødformen samt låget i rigeligt smør - det forhindrer at brødet klistrer sig fast til formen. Læg dejen på bordet og ælt den godt igennem. Rul den op til en stram pølse/brød. Del herefter dejen i fire dele. Her kommer hemmeligheden til hvorfor toast/sandwichbrød ikke smuldrer når det smøres og er kompakt og lækkert: De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres ned i formen og låget sættes på. Lad brødet hæve i ca. 30 minutter og i mellemtiden skal ovnen varmes op til 250 grader. Bag brødet ved 250 grader i 10 minutter hvorefter der skrues ned til 200 grader og lad det få 20 minutter mere i ovnen. Når det er færdigt, skal låget straks tages af og brødet skal ud af formen. Det gør at skorpen på brødet forbliver sprødt. Hvis det får lov til at stå for længe i formen uden at komme ud, vil varmen danne kondens og skorpen vil blive blød.Kyllingskind
Vi elsker sprødt kyllingeskind og hader madspild. Derfor køber vi altid hele kyllinger og her har vi en opskrift på sprødt skind, der laves ved siden af kyllingekødet.Hvorfor er det smart at tilberede kyllingeskindet for sig selv?
For det første køber mange danskere deres kyllingekød i pakker a' 2 fileter. Typisk koster en hel kylling ikke meget mere og her får du hele fuglen samt det dejlige skind. Læs mere partering af kylling og hvad du kan bruge resten af kyllingen til. Nedenstående video fra ChefSteps viser hvordan du får hele skindet af kyllingen så intakt som overhoved muligt: Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft. Når du har fjernet kyllingeskindet placeres det på et spækbræt med ydersiden nedad. Brug en urtekniv til at skrabe det overskynde fedt/hinder væk fra skindet, da det vil gøre det svært for skindet at blive sprødt. Når du har skrabet mest mulig fedt væk fra skindet, skal det placeres på en bageplade med bagepapir. Skindet skal være fordelt jævnt og klip evt. på langsiderne, så du er sikker på at skindet er jævnt fordelt. Drys en smule salt på skindet. Læg et nyt bagepapir henover og en bageplade ovenpå. Det sørger for at skindet ikke buler op under tilberedningen. Giv det mellem 20-25 minutter i ovnen og tag det ud og læg det på fedtsugende papir. Skindet er nu klar.Sous Vide kylling
Vi valgte at bruge et kyllingeoverlår og et kyllingeunderlår til denne opskrift. Det er nok til 2 stk. Club Sandwiches. Del låret i en over- og under og krydr det med salt og peber.
Vakuumpak det og tilsæt 1 spsk. andefedt. Tilbered det sous vide/vandbad i 1 time og 15 minutter ved 61 grader. Steg det i kort tid på panden (eller brug en gasbrænder), så det får lidt stegeskorpe. Trevl kyllingen med 2 gafler og sæt det i køleskabet indtil du er klar til at lave dine sandwiches.Karrydressing
Finsnit løget og kom det i en skål. Tilsæt mayo, karry, gurkemeje, creme fraiche, citronsaft, æbleeddike og smag til med salt og peber. Gurkemejen og karryen giver en dejlig, flot gul farve til dressingen.Salat
Skyl salaten, tomaterne og agurken og skær det hele passende skiver.Servering
Skær 3 skiver toastbrød pr. person. Smør dressing på dem alle tre og fyld den nederste med salat, tomat, agurk. Læg en skive brød henover og fyld den med det trevlede kylling og kyllingeskind. Sæt den sidste skive brød på og del den på tværs.