Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Clam Chowder

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

29. april 2021
En amerikansk muslinge-evergreen

Opskrift på clam chowder

Her har vi blåmuslingeekspertens bud på den klassiske amerikansk suppe Clam Chowder.

Vi har opskriften fra bogen: “BLÅ – 40 opskrifter med blåmuslinger“, hvor forfatterne Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard skriver følgende om opskriften:

“Der findes et hav af versioner af denne ret. Det er en yderst populær muslingesuppe i staterne. Tip: Det er en ærkeamerikansk omgang, og suppen vil oftest blive serveret med de lokale oystercrackers. De kan være svære at finde i Danmark, men andre sprøde, salte soda-kiks fungerer lige så godt. På vinfronten skal du blive i USA og nyde en californisk Chardonnay.”


Antal: 4 personer

Clam Chowder

En amerikansk muslinge-evergreen
Forfatter: Forlaget Turbine
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Blåmuslinger friske
  • 4 deciliter Vand
  • 10 stk. Peberkorn
  • 1 håndfuld Bredbladet persille
  • 10 gram Smør
  • 100 gram Røget bacon i tern
  • 2 stk. Porre
  • 3 stk. Bagekartofler øko
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 4 stk. Timianstilke
  • 1 stk. Laurbærblad
  • 5 deciliter Fløde
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Klargør dine muslinger. Sæt vandet over med lidt salt, peberkorn og halvdelen af persillen. Når vandet koger, kommes muslingerne i. Damp dem under låg i 4-5 minutter, indtil de har åbnet sig. Tag muslingerne op, stil dem til side, og sigt kogelagen over i en skål. 
  • Rens gryden, smelt smørret, og steg baconternene let gyldne heri. Snit porrerne på langs, skær dem i fine halvcirkler, og lad dem stege med i ca. 10 minutter. De må ikke få farve, men skal falde let sammen. Skær kartoflerne i mundrette bider, og tilsæt dem sammen med hvidvinen. Lad vinen koge langsomt ind og blive opsuget af kartoflerne. Når vinen er væk, kommes kogelagen fra muslingerne i gryden. Der skal være, så væsken lige dækker kartoflerne. Smid timian og laurbærblad i, læg låg på, og lad det simre i ca. 12-15 minutter, indtil kartoflerne er møre. 
  • Pil imens de fleste af muslingerne ud af skallerne, og tilsæt dem så sammen med fløden. Lad det simre et par minutter, uden at suppen bulderkoger, og lad så suppen stå og samle sig lidt. Varm suppen godt op lige inden servering. Fisk timian og laurbærblad op af gryden, og pynt i stedet med et godt drys hakket persille og et par muslingeskaller.