Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citronmousse

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

7. april 2018

Opskrift på citronmousse

Denne friske og dejlige, luftige citronmousse er lavet med husblas. Moussen kan bruges som fyld i en kage, “flødebolle” eller som en del af en dessert. 

Der er vanilje i moussen hvilket giver smagsnuancer hen i mod den kendte danske ispind: Københavnerstang.


Antal: 1 Portion

Citronmousse

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 0.25 Piskefløde
  • 1 Husblas
  • 2 tsk. Vaniljesukker Eller en halv vaniljestang
  • 2 spsk. Flormelis
  • 2 tsk. Citronsaft

Sådan gør du

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter
    Kom fløde, flormelis, vanilje og citron i en skål og pisk til en let flødeskum.
    Vrid husblassen for vand og smelt husblassen i en skål over et vandbad.
    Når husblassen er smeltet, tages den af varmen og kom lidt ad flødeskummen op i den smeltede husblas og rør det godt sammen.
    Kom nu flødeskummen med husblas op i den anden skål med flødeskum og vend det forsigtigt sammen.
    Kom citronmoussen op i en sprøjte pose og sprøjt citronmoussen i den ønskede form. 
    Citronmousse
     
    CitronmousseSkal moussen overtrækkes med en glaze, skal moussen på frys natten over, da den skal være iskold for at den kan sætte sig.
    Skal moussen derimod serveres kom en dessertmousse med lidt knas, kommes moussen i fire serveringsglas og sæt på køl i minimum 60 minutter inden den serveres.