Opskrift på citronmousse
Denne friske og dejlige, luftige citronmousse er lavet med husblas. Moussen kan bruges som fyld i en kage, “flødebolle” eller som en del af en dessert.
Der er vanilje i moussen hvilket giver smagsnuancer hen i mod den kendte danske ispind: Københavnerstang.

Citronmousse
Ingredienser
- 0.25 Piskefløde
- 1 Husblas
- 2 tsk. Vaniljesukker Eller en halv vaniljestang
- 2 spsk. Flormelis
- 2 tsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter Kom fløde, flormelis, vanilje og citron i en skål og pisk til en let flødeskum. Vrid husblassen for vand og smelt husblassen i en skål over et vandbad. Når husblassen er smeltet, tages den af varmen og kom lidt ad flødeskummen op i den smeltede husblas og rør det godt sammen. Kom nu flødeskummen med husblas op i den anden skål med flødeskum og vend det forsigtigt sammen. Kom citronmoussen op i en sprøjte pose og sprøjt citronmoussen i den ønskede form.
Skal moussen overtrækkes med en glaze, skal moussen på frys natten over, da den skal være iskold for at den kan sætte sig. Skal moussen derimod serveres kom en dessertmousse med lidt knas, kommes moussen i fire serveringsglas og sæt på køl i minimum 60 minutter inden den serveres.