x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Citronmousse på mørdej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. december 2018
Et lækkert frisk pust til kagen

Trænger kagen til et frisk pift, eller er du ligesom mig bare tosset med citron og fløde? Så er dette lige noget for dig.

Opskriften tager udgangspunkt i to af mine absolut “must haves” i køleskabet, når jeg arbejder i det søde køkken:

Lemoncurd og piskefløde.

VI har altid en hjemmelavet lemoncurd i køleskabet. Den kan bruges til det meste i det søde køkken og kan friske en daggammelt chokoladekage op i en fart.

Piskefløden er et must både i det søde og salte køkken, når jeg går i gang.

Jeg bruger fløden som den er i madlavningen eller pisket til at toppe suppen af med. Eller i det søde køkken er den en fast del af fyldet i vandbakkelse og til at lave lækre cremer til kager.

Så kom og leg med mig, jeg er sikker på at denne opskrift nok skal lykkes.


Citronmousse på mørdej

Et lækkert frisk pust til kagen
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 6 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 deciliter Piskefløde
  • 1 deciliter Lemon curd kan købes færdig
  • 0.5 deciliter Flormelis
  • 6 stk. Mørdejsbunde Hjemmebagte
  • 100 gram æggehvider
  • 85 gram Flormelis

Sådan gør du

  • Jeg brugte mørdejsbunde fra den her opskrift.
    Kom fløde, flormelis og lemoncurd op i en røreskål og pisk den let sammen, pisk hellere fløden lidt for lidt, end at komme til at overpiske den. En overpisket fløde kommer til at være grynet og smage af smør.
    Fordel den let pisket lemonfløde i en silikone form (jeg brugte en med 6 runde cirkler med en diameter på 5 centimeter) og sæt den på frost natten over.
    Når Lemoncremen er frossen, vendes de ud af formen og placeres i en bagt mørdejskurv med et smule lemoncurd i bunden.
    Pisk en marengs ved at komme flormelis og marengs op i en røreskål. De skal piskes seje og lækre, det tager cirka 20 min. ved middel hastighed på en røremaskine. 
    Pynt dine små tærter med din marengs i et mønster efter eget valg. Jeg lavede den i to forskellige versioner, som du kan se herunder.
    Brænd din marengs let med en gasbrænder og server straks.
    Citronmousse på mørdej
    Citronmousse på mørdej

Noter

Skal lemoncremen, overhældes med en glaze. Kommes cremen i en silikoneform og sættes på frost natten over.
Overhæld den iskolde creme med en flot glaze og server den på en lækker gylden mørdejsbund, eller som top på en mørk chokolade brownie.
Lemoncremen, gør sig også godt, serveret i et glas med lidt brændt hvid chokolade.
 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.