x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Citronbechamelsauce

Per Asmussen | 28. oktober 2018

Bechamelsauce bruges til mange ting, og den kan varieres i det uendelige.

Her har vi lavet den i en variation med citronsaft- og skal, hvilket giver den et frisk pift, der passer godt til rigtig meget.

Brug saucen som alternativ til den almindelige bechamelsauce i lasagne, eller prøv den i det græske eller mellemøstlige køkken.

Citronbechamelsauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Italien, Sauce, sovs, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 1 Portion
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 5 deciliter Mælk
  • Krydderier salt og (hvid) peber
  • 1 stk. Citron usprøjtet, skallen heraf
  • 1 tsk. Citronsaft

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.
    Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet.
    Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter!
    Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. 
    Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens.
    Riv skallen af citronen fint og kom den i sovsen.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.
    Citronbechamelsauce

Om forfatteren