
Opskrift på chokolate peanut-butter cookies
Glutenfri udgave af de lækre amerikanske cookies med peanutbutter og chokolade.
Vi har opskriften fra: “Sødt og snasket – en bid af det amerikanske køkken med Christel Pixi“, hvor forfatteren Christel skriver følgende om opskriften:
“Jeg er ret vild med peanutbutter, og her har jeg brugt det i en swirl cookie, så den er både flot og smager godt – og så er den endda glutenfri.”

Chokolate Peanut-Butter Cookies
Ingredienser
- 450 gram Peanutbutter blød
- 400 gram Sukker
- 3 stk. Æg
- 0.75 tsk. Salt
- 85 gram Chokolade 60-80 %, hakket
- 3 spsk. Kakao pulver mørk
- Sukker til pynt
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 180 grader, og beklæd en bradepande med bagepapir.
- I en mellemstor skål pisker du peanutbutter, sukker og æg i 1-2 minutter, til du har en ensartet masse.
- Nu deler du dejen i 2 lige store dele.
- Den ene sætter du til side, den anden lægger du i en mellemstor skål og tilsætter salt, chokolade og kakaopulver og masserer det ind i dejen, til den er ensartet. Det vil grise lidt.
- Nu har du to cookie deje:
- Tag 1 spsk. af hver dej, sæt dem sammen, og rul til en kugle.
- Læg kuglen på din bageplade, og gentag, til du har brugt al dejen.
- Husk at nøjes med 6 cookies på pladen ad gangen.
- Hæld 1 spsk. sukker i en skål, og med bunden af et glas dypper du i sukkeret og masserer dine cookies flade én efter én.
- Husk at dyppe i sukker mellem hver cookie.
- Bag nu dine cookies i 14-16 minutter.
- Lad dem køle lidt af, inden du kaster dig over dem.