Opskrift på chokoladetrøfler
Chokoladetrøfler er nok lidt en juleting. Når jeg hører “chokolade trøfler” så tænker jeg i hvert fald straks på hjertevarme hyggestunder i familiens skød, med glögg og knas og alt, hvad dertil hører.
Indimellem så melder chokoladesulten sig jo, og juletid eller ej, så er jeg vild med at slå mig ned i sofaen med en skål VIRKELIG creme, nyrullede chokoladetrøfler!
Chokolade trøfler er så nemme at lave og de her små chokoladebomber smager akkurat som gateau marcel.

Chokoladetrøfler
Ingredients
- 1.75 deciliter Chokolade knapper eller revet chokolade, cirka 125 gram
- 13 gram Smør
- 7 gram Honning
- 100 gram Piskefløde
- Flagesalt godt en knivspids
- 7 gram Kakao pulver
Instructions
- Kom chokolade, smør og honning i en skål og stil det til side.
- Tag en gryde og hæld fløden heri.
- Stil gryden på komfuret og lad fløden varme op.
- Når fløden er varm, hældes den over i skålen til chokoladen, smørret og honningen.
- Rør det hele sammen til en ensartet masse uden klumper.
- Find en lille plastikbeholder.
- Beklæd bunden af beholderen med et stykke bagepapir.
- Hæld massen over i beholderen og slut af med lidt drysset salt henover.
- Stil beholderen på køl til næste dag.
- Tag beholderen ud af køleskabet og vend den faste masse ud på bordet.
- Skær ud i mindre stykker og tril dem til runde kugler. Du kan også skære dem ud i firkanter, hvis du vil være lidt anderledes 🙂
- Hæld kakaopulveret i en skål og vend trøflerne rundt heri, så de dækkes helt til.
- Servér og nyd!