x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokoladetrøfler med chokoladekrymmel

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 29. august 2018

Disse lækre chokoladetrøfler er luksusudgaven af en romkugle.

Med sit indhold af hjemmebagt kage, mørk chokolade og ægte rom vil de små trøfler med garanti vække begejstring hos alle med en sød tand. 

Server dem som konfekt til en kop kaffe eller som en lille dessert. 


Chokoladetrøfler med chokoladekrymmel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Kage, Snack, Stop Madspild
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 50 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1400 gram kage Gerne kagerester af forskellige slags kager. Småkager kan også bruges.
  • 30 gram Mandelmel
  • 3 spsk. marmelade Hindbærmarmelade
  • 2 spsk. Kakao
  • 3 spsk. Rom
  • 400 gram Mørk chokolade
  • Chokoladekrymmel

Sådan gør du

  • Smuldr kagen i en skål og tilsæt mandelmel, marmelade, rom og kakao.
    Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Lad den afkøle en smule.
    Tilsæt den smeltede chokolade til kageblandingen og bland alt godt sammen.
    Alternativt kan du komme alle ingredienserne i en foodprocessor og lade den køre, til massen er sammenhængende.
    Form kageblandingen til cirka 50 romkugler.
    Tag en dyb tallerken og fyld den med chokoladekrymmel. Tril chokoladetrøflerne deri.
    Opbevar dine chokoladetrøfler i køleskabet, til de skal serveres.  
    Server de små, lækre trøfler som konfekt til kaffen.
    Chokoladetrøfler med chokoladekrymmel

Noter

Du kan erstatte rommen med romessens, hvis du enten ikke bryder dig om smagen af rom, eller hvis opskriften er til børn. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.