Opskrift på chokolade muffins med peanutskrokant
Jeg elsker bare kombinationen af chokolade og peanuts og bruger ofte begge dele, når jeg bager!
Se bare denne chokolade-karamel-peanuts-tærte, jeg har lavet tidligere.
Denne gang lavede jeg lækre bløde chokolademuffins pyntet med chokolademousse og sprød, salt og sød peanutskrokant.
De er mega lækre…og mættende!
Chokolade muffins med peanutskrokant opskrift

Chokolade muffins med peanutskrokant
Ingredienser
Chokolademuffins
- 75 gram Smør
- 2 Æg
- 300 gram Sukker
- 300 gram Hvedemel
- 50 gram Kakao pulver
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 2 deciliter Sødmælk
- 200 gram Chokolade mørk - jeg brugte en 44 pct.
Chokolademousse
- 5 deciliter Piskefløde
- 2 deciliter Sukker
- 2 deciliter Kakao pulver
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Sukker
- Peanuts en stor håndfuld
Sådan gør du
Chokolademuffins
- Start med at smelte smørret.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det, indtil det bliver hvidt.
- Bland sukker, hvedemel, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål og vend det bagefter i æggesnapsen. Vend også smørret og mælken i blandingen.
- Hak den mørke chokolade groft og vend chokoladestykkerne i dejen.
- Fordel dejen i muffinsformene og bag dem i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
Chokolademousse
- Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen, indtil moussen har den ønskede konsistens.
Peanutkrokant
- Smelt sukkeret på en pande. Når sukkeret er helt smeltet og blevet til karamel og har taget lidt farve, hældes peanuts på panden i og vendes i karamellen.
- Hæld peanutsene over på et stykke bagepapir og fordel dem i et lag.
- Når peanutkrokanten er kølet af, kan den hakkes groft. Brug en kniv med takker, for eksempel en brødkniv, for at undgå at krokanten springer ud over det hele.