x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokolade muffins med peanutskrokant

ANNE METTE AUTZEN | 17. februar 2020

Jeg elsker bare kombinationen af chokolade og peanuts og bruger ofte begge dele, når jeg bager!

Se bare denne chokolade-karamel-peanuts-tærte, jeg har lavet tidligere.

Chokolade muffins med peanutskrokant

Chokolade muffins med peanutskrokant

Denne gang lavede jeg lækre bløde chokolademuffins pyntet med chokolademousse og sprød, salt og sød peanutskrokant.

Chokolade muffins med peanutskrokant

De er mega lækre…og mættende!

 

Chokolade muffins med peanutskrokant opskrift

Chokolade muffins med peanutskrokant

 


Chokolade muffins med peanutskrokant

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Chokolademuffins

  • 75 gram Smør
  • 2 Æg
  • 300 gram Sukker
  • 300 gram Hvedemel
  • 50 gram Kakao pulver
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 200 gram Chokolade mørk - jeg brugte en 44 pct.

Chokolademousse

  • 5 deciliter Piskefløde
  • 2 deciliter Sukker
  • 2 deciliter Kakao pulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 deciliter Sukker
  • Peanuts en stor håndfuld

Sådan gør du

Chokolademuffins

    1. Start med at smelte smørret.
    2. Kom æg og sukker i en skål og pisk det, indtil det bliver hvidt.
    3. Bland sukker, hvedemel, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål og vend det bagefter i æggesnapsen. Vend også smørret og mælken i blandingen.
    4. Hak den mørke chokolade groft og vend chokoladestykkerne i dejen.
    5. Fordel dejen i muffinsformene og bag dem i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
     

Chokolademousse

    1. Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen, indtil moussen har den ønskede konsistens.
     

Peanutkrokant

    1. Smelt sukkeret på en pande. Når sukkeret er helt smeltet og blevet til karamel og har taget lidt farve, hældes peanuts på panden i og vendes i karamellen.
    2. Hæld peanutsene over på et stykke bagepapir og fordel dem i et lag. 
    3. Når peanutkrokanten er kølet af, kan den hakkes groft. Brug en kniv med takker, for eksempel en brødkniv, for at undgå at krokanten springer ud over det hele.
    Chokolade muffins med peanutskrokant

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!