x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chokolade karamel peanuts tærte

ANNE METTE AUTZEN | 1. oktober 2019

Når sukkertrangen melder sig, så er den her chokolade-/karamel/-peanut-bandit en SIKKER vinder! Den smager så syndigt, at et enkelt stykke faktisk er rigeligt!

Chokolade karamel peanuts tærte

Altså – brownie, karamel, peanuts – what’s NOT to like!

Chokolade karamel peanuts tærte


Chokolade karamel peanuts tærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Antal: 12 personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Browniebund

  • 100 gram Smør
  • 2 Æg
  • 270 gram Sukker
  • 60 gram Hvedemel
  • 27 gram Kakao pulver
  • 8 gram Vaniljesukker
  • 1 pinch Salt
  • Rasp til tærteformen

Karamel

  • 1 can Kondenseret mælk

Topping

  • Peanuts cirka 3 håndfulde
  • Havsalt eller flagesalt

Sådan gør du

Karamel

    1. Sæt en uåbnet dåse kondenseret mælk i en gryde.
    2. Fyld gryden med vand, så dåsen dækkes.
    3. Kom låg på gryden og sæt den på komfuret.
    4. Tænd komfuret på svag varme.
    5. Lad dåsen koge under låg i 3 timer.
    6. Hæld herefter vandet fra og lad dåsen stå i gryden til den er kold. Det tager 30 - 45 minutter. Mens dåsen afkøler, går du i gang med browniebunden.
     

Browniebund

    1. Kom smørret i en skål, der kan gå i mikroovnen.
    2. Smelt smørret i mikroen.
    3. Find en stor skål og kom æg og sukker heri.
    4. Rør æg og sukker sammen. Du bestemmer selv, om du vil bruge håndkraft eller en røremaskine.
    5. Kom mel, kakao, vaniljesukker og salt i en ny skål og bland det sammen.
    6. Sigt denne blanding over i æggesnapsen.
    7. Tilføj herefter det smeltede smør.
    8. Rør det hele sammen med en ske.
    9. Find din kage-/bageform (cirka Ø 20 centimeter) og smør den med lidt fedtstof på et stykke køkkenrulle.
    10. Drys lidt rasp i formen. Så slipper brownien lettere formen til sidst.
    11. Vend kageformen på hovedet og lad det overskydende rasp falde ud på bordet.
    12. Sæt formen tilbage ned på bordet og hæld kagedejen i formen. Det gør ikke noget, hvis dejen ikke når helt ud til bageformens sider - det hele skal nok fordele sig, mens den er i ovnen.
    13. Forvarm ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
    14. Sæt kagen i ovnen og lad den bage i 30 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind i kagen og der stadig klæber lidt dej fast til pinden. OBS: De 30 minutter er en guideline, så hold øje med, at kagen ikke får for lang tid.
    15. Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den afkøle.
     

Topping

    1. Åbn dåsen med den afkølede kondenserede mælk. Dåsen er nu fyldt med den lækreste karamelsauce!
    2. Fordel karamellen over den nu afkølede brownie.
    3. Top af med rigeligt med peanuts.
    4. Drys ganske lidt havsalt eller flagesalt over kagen.
    5. Din lækre kage er nu klar til servering!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!