
Opskrift på chokolade karamel peanuts tærte
Når sukkertrangen melder sig, så er den her chokolade-/karamel/-peanut-bandit en SIKKER vinder! Den smager så syndigt, at et enkelt stykke faktisk er rigeligt!
Altså – brownie, karamel, peanuts – what’s NOT to like!

Chokolade karamel peanuts tærte
Ingredienser
Browniebund
- 100 gram Smør
- 2 stk. Æg
- 270 gram Sukker
- 60 gram Hvedemel
- 27 gram Kakao pulver
- 8 gram Vaniljesukker
- 1 knivspids Salt
- Rasp til tærteformen
Karamel
- 1 dåse Kondenseret mælk
Topping
- 3 håndfulde Peanuts cirka
- Havsalt eller flagesalt
Sådan gør du
Karamel
- Sæt en uåbnet dåse kondenseret mælk i en gryde.
- Fyld gryden med vand, så dåsen dækkes.
- Kom låg på gryden og sæt den på komfuret. Tænd komfuret på svag varme. Lad dåsen koge under låg i 3 timer.
- Hæld herefter vandet fra og lad dåsen stå i gryden til den er kold. Det tager 30 - 45 minutter. Mens dåsen afkøler, går du i gang med browniebunden.
Browniebund
- Kom smørret i en skål, der kan gå i mikroovnen.
- Smelt smørret i mikroen.
- Find en stor skål og kom æg og sukker heri. Rør æg og sukker sammen. Du bestemmer selv, om du vil bruge håndkraft eller en røremaskine.
- Kom mel, kakao, vaniljesukker og salt i en ny skål og bland det sammen.
- Sigt denne blanding over i æggesnapsen.
- Tilføj herefter det smeltede smør.
- Rør det hele sammen med en ske. Find din kage-/bageform (cirka Ø 20 centimeter) og smør den med lidt fedtstof på et stykke køkkenrulle.
- Drys lidt rasp i formen. Så slipper brownien lettere formen til sidst.
- Vend kageformen på hovedet og lad det overskydende rasp falde ud på bordet. Sæt formen tilbage ned på bordet og hæld kagedejen i formen. Det gør ikke noget, hvis dejen ikke når helt ud til bageformens sider - det hele skal nok fordele sig, mens den er i ovnen.
- Forvarm ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Sæt kagen i ovnen og lad den bage i 30 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind i kagen og der stadig klæber lidt dej fast til pinden.
- OBS: De 30 minutter er en guideline, så hold øje med, at kagen ikke får for lang tid.
- Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den afkøle.
Topping
- Åbn dåsen med den afkølede kondenserede mælk. Dåsen er nu fyldt med den lækreste karamelsauce!
- Fordel karamellen over den nu afkølede brownie. Top af med rigeligt med peanuts.
- Drys ganske lidt havsalt eller flagesalt over kagen.
- Din lækre kage er nu klar til servering!