Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chili con carne

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. februar 2019

Opskrift på chili con carne

Dejlig og lækker chili con carne.

Det her er min egen version af den velsmagende mexicanske ret og den tager kun inspiration i retten, da her har jeg bl.a. brugt blegselleri og gulerødder i retten. Det har jeg gjort for at begrænse kødmængden i retten.

Det gør bestemt ikke retten mindre velsmagende og den har en god kombination af varme og velsmag.

Hvis du leder efter en mere korrekt version, så tag et kig på denne opskrift fra os.


Antal: 4 Portioner

Chili con carne

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer

Ingredienser

Chili con carne

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral
  • 2 stk. Løg
  • 2 stk. Bladselleri Stængler
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk. Peberfrugt Jeg brugte røde
  • 1 spsk. Spidskommen Tørret/stødt
  • 1 tsk. Koriander Tørret
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 can Kidneybønner
  • 600 gram Passata Eller 2 dåser flåede/hakkede tomater
  • 1 spsk. Chiliflager Tørret
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 2 deciliter Øl Gerne en mørk øl
  • 4 deciliter Grøntsagsfond Kan erstattes af oksefond
  • 5 gram Mørk chokolade Smag til- det kan sagtens være op til 10-15 gram. Minimum 50 %.
  • Krydderier Salt, peber, æbleeddike, sukker og citronsaft

Tilbehør/anretning

  • Ris
  • Rød peberfrugt Til anretningen
  • Cherrytomater Til anretningen

Sådan gør du

  • Start med at brune kødet af.
    Kom det i en stor sauterpande og brun det af sammen med 1 spsk. olie.
    I mellemtiden kan du vaske, skælle og hakke dine grøntsager: bladselleri, løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugter.
    Når kødet har fået stegeskorpe tages det op af panden og gemmes i en skål.
    Kom 1 spsk. olie i panden og steg spidskommen, røget paprika, paprika og grøntsagerne. De skal ikke få stegeskorpe, men f.eks. løgene må gerne blive lidt gennemsigtige.
    Tilsæt nu passata (tomater), kidneybønner, chiliflager, caynnepeber, kanelstang, øl og fond.
    Lad det simre videre i 2,5 timer og nyd duften brede sig i huset.
     
    Når du går i gang med at koge dine ris (kog dem efter pakkens anvisninger, hos os er det typisk kogetid på 12 minutter og hviletid på 12 minutter derefter), så tilsæt chokoladen og lad det smelte under omrøring. Krydr med salt, peber fra kværn og en smule sukker, citron/limesaft og eddike.
     
    Retten er blød i det, så det er en god ide at spise det sammen med noget der har lidt bid.
    Her valgte jeg at halvere cherrytomater og skære peberfrugt i skiver.
    Chili con carne
    Chili con carne