
Opskrift på chicken nuggets
Alle elsker kyllingenuggets – især de mindste. Hvis det er noget børnene plager om tit, så prøv denne version. Den er nem at lave og et noget sundere alternativ end turen på grillbaren.
Vi har opskriften fra bogen: “Sund junk food“, hvor forfatteren Katrine Tuborgh siger følgende om retten:
“Køb kylling, som ikke er i lage, og køb gerne økologisk. Den mest økonomiske løsning er at købe flere hele kyllinger og partere dem, så du kan lave nuggets af brystkødet, bruge lår og vinger i andre retter og koge fond af skroget, mens du laver nuggets.”

Chicken nuggets
Ingredienser
- Kyllingebryst 4-6 stk.
- 1 stk. Æg
- 0.5 deciliter Parmesan Revet
- 1 deciliter Cashewnødder Friskmalet til mel. Kan erstattes af rasp
- 1 deciliter Sesamfrø Fintmalet
- Salt
- Peber
- 1 tsk. Hvidløgspulver
- Løgpulver 1-2 tsk.
- Olie Fedtstof til panering, f.eks. rapsolie, klaret smør eller kokosolie
Sådan gør du
- Skær kyllingestykkerne ud i 2 × 2 cm. Pisk æg sammen i en dyb tallerken, og bland parmesanost, cashewnøddemel og malede sesamfrø, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver sammen i en anden dyb tallerken. Panér kyllingestykker i æg og derefter i nøddeblandingen. Steg dem på en meget varm pande i rigeligt fedtstof, til de har fået en pæn gylden farve og er gennemstegte.