ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chicken gumbo (Kylling gumbo)

JPRICEDK | 20. april 2021

Hvad er det!?

Er det en gryderet?

Er det en suppe??

Det er Chicken gumbo! Både gryderet og suppe…

Gumbo er en skøn ret fra det amerikanske cajun-køkken, i denne udgave med kylling og krydret pølse. Det er en blanding mellem en suppe og en gryderet, og serveres med løse ris.

Lav evt. dobbelt portion – retten egner sig godt til nedfrysning.


Antal: 6 personer

Chicken gumbo (Kylling gumbo)

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: JPriceDK
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1.5 deciliter Jordnøddeolie
  • 1.5 deciliter Mel
  • 2 stk. Løg store, hakkede
  • 2 stk. Peber grøn, hakkede
  • 4 stk. Blegselleristængler hakkede
  • 5 clove Hvidløg hakkede
  • 2 liter Hønsebouillon cirka, kan være lidt mindre
  • 2 stk. Laurbærblad
  • Krydderier 1-2 spsk. Kreoler-krydderi, efter smag 
  • 1 tsk. Timian tørret
  • Salt og peber fra kværn
  • 1 stk. Hel Kylling stor, skåret i passende stykker
  • 800 gram Pølser god, kødfuld røget pølse skåret i passende stykker 
  • 1 bunch Persille hakket
  • Olie lidt, til bruning

Cajun-krydderi

  • 2.5 spsk. Paprika
  • 2 spsk. Salt
  • 2 spsk. Hvidløgspulver
  • 1 spsk. Løgpulver
  • 1 spsk. Peber sort
  • 1 spsk. Cayennepeber
  • 1 spsk. Oregano tørret
  • 1 spsk. Timian tørret

Sådan gør du

Cajun-krydderi 

  • Bland alle krydderierne sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder. Her er selvfølgelig til mange omgange, men man kan jo altid halvere eller kvarte opskriften.          
     

Chicken Gumbo

  • Kyllingestykkerne krydres med krydderiblanding og evt. ekstra salt og peber og brunes hurtigt i lidt olie.
    Pølsestykkerne brunes ligeledes og kødet sættes til side.  
    Så skal man lave en såkaldt "roux", som er meget typisk for cajun-køkkenet.
    Det gør man på følgende måde: I en stor tykbundet gryde varmer man 1½ dl. olie op, og tilsætter melet.
    Og nu gælder det så om at bage melet af under konstant omrøring over medium varme indtil massen er nøddebrun.
    Man må ikke forlade en roux, for så brænder den på!
    Jo mørkere roux’en bliver, jo mere røget og kraftig bliver smagen, men pas på for til sidst går det stærkt, og får den for meget, bliver den bitter og ubehagelig i smagen.
    Når den rigtige kulør er opnået, tilsætter men grøntsagerne og steger dem under omrøring i ca. 4-5 minutter.
    Så tilsættes bouillon, kylling, pølse samt krydderier og man koger det for svagt blus i en times tid.
    Evt. overflødigt fedt skummes af, og der smages evt. til med salt, peber og ekstra cajun-krydderi.
    Retten serveres i store, dybe tallerkner sammen med kogte ris og drys af persille og forårsløg.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.