Opskrift på buddhabowl med mango og søde kartoffelbøffer
Frokosten i dag blev denne top lækre buddha bowl med en base af kål og salat og så har jeg ellers bar fyldt på med farver og gode sager; søde kartoffelbøffer, mango, slikærter, blomkål og quinoa – og ikke at forglemme; en helt utrolig lækker og let spicy mangodressing Uuuhm!
Man kan ikke andet end at blive en lille smule glad, når man sætter sådan en farvelade af skønne sager sammen og samtidigt er det både sundt, mættende og fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Buddha bowls er også ret så fikse til at få tømt ud i køleskabet. Man bruger jo bar hvad man har ender ud med alt godt i en skål peppet op med dressing, kerner og farver.
I denne bowl får du en perfekt kombi af sødt, salt, spicy, sprødt, knasende og cremet.
Buddhabowl med mango og søde kartoffelbøffer
Ingredienser
Søde kartoffelbøffer
- 250 gram Sødkartoffel
- 1 stk. Æg
- 1 spsk. Rugmel
- 1 deciliter Havregryn
- 1 spsk. Tomatpure
- 1 fed Hvidløg knust
- 1 tsk. Paprika
- 1/2 tsk. Spidskommen stødt
- Salt og Peber
Mangodressing
- 1 deciliter Skyr /yoghurt naturel
- 1 spsk. Mayonnaise
- 1 1/2 spsk. Mangochutney
- 2 tsk. Karry
- 1 tsk. Sirup
- 1/2 spsk. Limesaft
- Salt og Peber
Øvrigt
- 100 gram Spidskål
- Salt og Peber
- 1 spsk. Olie
- 50 gram blandet salat
- 1 stk. Avocado i skiver
- 100 gram Blomkål i små buketter
- 75 gram Slikærter
- 1/2 stk. Mango i tern
- 1 deciliter Quinoa kogt
- 1 spsk Græskarkerner
Sådan gør du
- Start med bøfferne; skræl og skær kartoffel i små tern og kog ca. 10 min, til de er møre. Put i skål sammen med øvrige bøf-ingredienser og mos alt godt sammen. Form små bøffer og tilbered 25 min i ovn ved 200 grader alm ovn.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen og stavblend til jævn dressing.
- Snit spidskål fint og steg i lidt olie på en pande, til det lige falder sammen.
- Anret nu alle tingene fint i en skål og top med græskarkerner