
Opskrift på brydebrød med pesto, mozzarella og hvidløg
Bløde, luftige og smovsede brydebrød fyldt med pesto, mozzarella og hvidløg.
Helt perfekte som tilbehør til suppe og gryderetter her i efteråret…
Brødet er lækkert og blødt indeni, sprødt udenpå og når du tager en bid, kommer du ind til en midte med pesto, hvidløg og smeltet ost – mums altså.
Brødene er nemme at lave og vil helt sikkert vække glæde ved bordet.


Brydebrød med pesto, mozzarella og hvidløg
Ingredienser
Dej
- 3 deciliter Mælk lun
- 50 gram Gær
- 50 gram Smeltet smør
- 1/2 spsk. Sukker
- 2 stk. Æg
- 550 gram Hvedemel
- 1 tsk. Salt
Fyld
- 1.5 deciliter Grøn pesto
- 4 fed Hvidløg knust
- 1.5 kugle Bøfmozzarella
Desuden
- Mælk til penslingen
- 1 spsk. Flagesalt
- 1 håndfuld Persille frisk
Sådan gør du
- Pisk gæren ud i den lune mælk. Rør smeltet smør, sukker og æg i. Tilføj mel til skålen og læg saltet ovenpå melet. Rør nu alt godt sammen, hvorefter dejen æltes færdig på et meldrysset bord. Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur 1 times tid.
- Rør pesto og knust hvidløg sammen.Skær mozzarellaen i mindre stykker.
- Når dejen er hævet, deles den i 12 lige store stykker. Det gøres nemmest ved af rulle dejen til en lang pølse, som hele tiden halveres indtil du har 12 stykker. Tryk hvert stykke fladt og læg 1 god tsk pesto og lidt mozzarella på hver.
- Fold dejen sammen om fyldet hele vejen rundt og saml enderne med fingerspidserne, så du får en fin rund bolle. Placer bollerne ved siden af hinanden i et ovnfast fad med “samle-siderne” nedad.
- Pensl bollerne med mælk og fordel resterende pesto og mozzarella ovenpå. Drys med salt og persille.
- Lad bollerne efterhæve 30 min og bag dem så ca. 30 min ved 200 grader, til de er fine og gyldne – server lune til dine yndlingsretter.
Følg mig på Instagram her.