ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brunkager

BIRGITTE R. | 21. november 2018

Dejlige sprøde og lækre brunkager hører sig til i den danske jul.

Opskriften her er relativ nem, men kræver en hvis portion ventetid – før du får de dejlige småkager i munden.

Se hele opskriften her.


Antal: 250 brunkager

Brunkager

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Birgitte R.
Forb. tid: 3 days
Tilb. tid: 8 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Margarine
  • 450 gram Sukker
  • 250 gram Sirup Mørk
  • 125 gram Mandler Grofthakkede
  • 3 tsk. Nelliker Stødt
  • 25 gram Kanel
  • 50 gram Sukat
  • 15 gram Potaske
  • 2 tsk. Kogende vand
  • 850 gram Hvedemel Cirka

Sådan gør du

  • Start med at varme det mørke sirup sammen med margarine og sukker op i en gryde.
    Hæld massen over i en skål.
    Det skal være afkølet helt før du går videre med opskriften. 
    Hak mandlerne groft og tilsæt dem i skålen.
    Tilsæt herefter nelliker, kanel og sukat.
    Opløs potasken i en lille ramekin med det kogende vand.
    Tilsæt det til dejen i skålen.
    Ælt dejen godt igennem og form 7 ruller.
    Dejen skal generelt hænge godt sammen.
    Diameteren skal være cirka 2-3 cm og længden 15-20 cm. 
    Sæt dem på køl i alt fra 1-7 døgn (afhængig af hvor intens du ønsker smagen).
    Når du er klar til tilberedningen, skæres de i tynde skiver (cirka 2 mm) og bages på en bagepapirsbeklædt bageplade.
    Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 8 minutter.

Noter

Jeg ruller ud og smider dejen i fryseren til den store familie-bagedag.

Om forfatteren


Birgitte kan godt lide et let men spændende måltid. Glutenfri og masser af grønsager?

Se flere opskrifter på julebag her.