Dejlige sprøde og lækre brunkager hører sig til i den danske jul.? Opskriften her er relativ nem, men kræver en hvis portion ventetid - før du får de dejlige småkager i munden. Se hele opskriften her.

Opskrift på brunkager
Dejlige sprøde og lækre brunkager hører sig til i den danske jul.
Opskriften her er relativ nem, men kræver en hvis portion ventetid – før du får de dejlige småkager i munden.
Se hele opskriften her.

Servings: brunkager
Brunkager
Dejlige sprøde og lækre brunkager hører sig til i den danske jul.? Opskriften her er relativ nem, men kræver en hvis portion ventetid – før du får de dejlige småkager i munden. Se hele opskriften her.
Ingredients
- 500 gram Margarine
- 450 gram Sukker
- 250 gram Sirup Mørk
- 125 gram Mandler Grofthakkede
- 3 tsk. Nelliker Stødt
- 25 gram Kanel
- 50 gram Sukat
- 15 gram Potaske
- 2 tsk. Kogende vand
- 850 gram Hvedemel Cirka
Instructions
- Start med at varme det mørke sirup sammen med margarine og sukker op i en gryde. Hæld massen over i en skål. Det skal være afkølet helt før du går videre med opskriften. Hak mandlerne groft og tilsæt dem i skålen. Tilsæt herefter nelliker, kanel og sukat. Opløs potasken i en lille ramekin med det kogende vand. Tilsæt det til dejen i skålen. Ælt dejen godt igennem og form 7 ruller. Dejen skal generelt hænge godt sammen. Diameteren skal være cirka 2-3 cm og længden 15-20 cm. Sæt dem på køl i alt fra 1-7 døgn (afhængig af hvor intens du ønsker smagen). Når du er klar til tilberedningen, skæres de i tynde skiver (cirka 2 mm) og bages på en bagepapirsbeklædt bageplade. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 8 minutter.
Notes
Jeg ruller ud og smider dejen i fryseren til den store familie-bagedag.