Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brownie med bærmousse

Micki-ChengMickiCheng

Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

29. april 2020
Jeg lovede jer en opskrift, så nu er der brownie med bærmousse!! Mega lækker og mega nem! Jeg er i hvert fald super vild med den!

Opskrift på brownie med bærmousse

MÅÅÅMS!! ??

Jeg lovede jer en opskrift, så nu er der brownie med bærmousse!! ??

Mega lækker og mega nem! ??

Jeg er i hvert fald super vild med den! ??

Hvem fortjener sådan en lækker kage her?! ????

Brownie med bærmousse


Antal: 1 kage

Brownie med bærmousse

Jeg lovede jer en opskrift, så nu er der brownie med bærmousse!! Mega lækker og mega nem! Jeg er i hvert fald super vild med den!
Forfatter: MickiCheng
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

BROWNIEBUND:

  • 125 gram Smør
  • 125 gram Mørk chokolade
  • 2 stk. Æg
  • 125 gram Sukker
  • 125 gram Brun farin
  • 110 gram Hvedemel
  • 2 spsk. Kakao usødet
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt

BÆRMOUSSE:

  • 6 blade Husblas
  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 gram Sukker kan variere - kan være op til 100 gram
  • 300 gram Bær blandede
  • 4 deciliter Fløde

PYNT:

  • 400 gram Bær blandede
  • Marengs
  • Chokolade
  • krymmel eller blomster

Sådan gør du

BROWNIEBUND:

  • Smelt smør og chokolade sammen i mikroovnen.
  • Pisk en æggesnaps af æg, sukker og brun farin.
  • Bland chokoladesmør i æggene og vend det sammen. Bland mel, bagepulver, salt og kakao og sigt det i massen.
  • Vend forsigtigt sammen.
  • Kommes i en smurt springform Ø20-22 og bages ved 175 grader almindelig ovn i cirka 25-30 minutter.
  • Kagen virker ubagt, når den kommer ud, men sætter sig, når den bliver kold.
  • Når kagen er kold, kommes den på fad med bagering og kageplast, og bunden smøres med 1 spsk bærkompot (se næste step).

BÆRMOUSSE:

  • Udblød husblas i koldt vand.
  • Skrab korn af vanilje.
  • Kog en kompot af bær, sukker, vanilje og citron.
  • Kog kompotten op, blend den og si den evt.
  • Smag til med  mere sukker/citronsaft.
  • Du skal ende med cirka 2,5/3 dl varm kompot/pure.
  • Tag 1-2 spsk. fra til bunden.
  • Tilsæt opvredet husblas til resten af kompotten mens den er varm og lad det smelte i massen.
  • Køl kompotten ned til 35 grader.
  • Pisk fløden let stiv.
  • Vend en ske fløde i kompotten og vend sammen.
  • Tilsæt endnu en ske fløde og vend sammen.
  • Dette tempererer den lune kompot.
  • Tilsæt resten af fløde, vend det forsigtigt sammen og hæld det oven på kagen.
  • Stil kagen på køl mindst 3-4 timer.

PYNT:

  • Fjern kagering og kageplast fra kagen og pynt med friske bær, marengs, chokolade og hvad du ellers har.
  • Rigtig god fornøjelse med det

Noter

Tjek mit Instagram højdepunkt for tutorial!! ??