
Opskrift på brownie med bærmousse
MÅÅÅMS!! ??
Jeg lovede jer en opskrift, så nu er der brownie med bærmousse!! ??
Mega lækker og mega nem! ??
Jeg er i hvert fald super vild med den! ??
Hvem fortjener sådan en lækker kage her?! ????

Brownie med bærmousse
Ingredienser
BROWNIEBUND:
- 125 gram Smør
- 125 gram Mørk chokolade
- 2 stk. Æg
- 125 gram Sukker
- 125 gram Brun farin
- 110 gram Hvedemel
- 2 spsk. Kakao usødet
- 0.5 tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Salt
BÆRMOUSSE:
- 6 blade Husblas
- 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 75 gram Sukker kan variere - kan være op til 100 gram
- 300 gram Bær blandede
- 4 deciliter Fløde
PYNT:
- 400 gram Bær blandede
- Marengs
- Chokolade
- krymmel eller blomster
Sådan gør du
BROWNIEBUND:
- Smelt smør og chokolade sammen i mikroovnen.
- Pisk en æggesnaps af æg, sukker og brun farin.
- Bland chokoladesmør i æggene og vend det sammen. Bland mel, bagepulver, salt og kakao og sigt det i massen.
- Vend forsigtigt sammen.
- Kommes i en smurt springform Ø20-22 og bages ved 175 grader almindelig ovn i cirka 25-30 minutter.
- Kagen virker ubagt, når den kommer ud, men sætter sig, når den bliver kold.
- Når kagen er kold, kommes den på fad med bagering og kageplast, og bunden smøres med 1 spsk bærkompot (se næste step).
BÆRMOUSSE:
- Udblød husblas i koldt vand.
- Skrab korn af vanilje.
- Kog en kompot af bær, sukker, vanilje og citron.
- Kog kompotten op, blend den og si den evt.
- Smag til med mere sukker/citronsaft.
- Du skal ende med cirka 2,5/3 dl varm kompot/pure.
- Tag 1-2 spsk. fra til bunden.
- Tilsæt opvredet husblas til resten af kompotten mens den er varm og lad det smelte i massen.
- Køl kompotten ned til 35 grader.
- Pisk fløden let stiv.
- Vend en ske fløde i kompotten og vend sammen.
- Tilsæt endnu en ske fløde og vend sammen.
- Dette tempererer den lune kompot.
- Tilsæt resten af fløde, vend det forsigtigt sammen og hæld det oven på kagen.
- Stil kagen på køl mindst 3-4 timer.
PYNT:
- Fjern kagering og kageplast fra kagen og pynt med friske bær, marengs, chokolade og hvad du ellers har.
- Rigtig god fornøjelse med det