Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brioche med nutella

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

7. december 2020
Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.
Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Opskrift på brioche med nutella

Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.

Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Vi har opskriften fra bogen: “Grundbogen i Thermomix“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

“En nutella, som holder, hvad den lover om masser af nøddesmag. Her sammen med det ultimative nutellabrød: brioche. Det lyder besværligt at lave, men det går nemt med thermomixeren, så prøv det.”


Antal: 4 personer

Brioche med nutella

Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.
Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.
Forfatter: Forlaget Turbine
Ret: Morgenmad
Køkken: Fransk
Forb. tid: 16 timer 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Nutella

  • 100 gram Hasselnødder
  • 1 knivspids Salt
  • 25 gram Brun farin
  • 2.5 deciliter Fløde
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 75 gram Hvid chokolade
  • 50 gram Smør

Brioche

  • 0.5 deciliter Sødmælk
  • 10 gram Gær
  • 30 gram Sukker
  • 275 gram Mel
  • 5 tsk. Salt
  • 120 gram Smør
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

Nutella

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 5 minutter ved 220°C.
    Fjern skallerne, og hak nødderne i thermomixeren i 30 sekunder på niveau 10.
    Tilsæt salt, brun farin og fløde, og opvarm ved 85°C i 5 minutter med hakning på niveau 1.
    Tilsæt mørk og hvid chokolade, og fortsæt opvarmningen ved 50°C i 3 minutter med hakning på niveau 1.
    Tilsæt smør, og opvarm ved 50°C i 2 minutter med hakning på niveau 1.
    Hæld nutellaen på et rent glas, og lad den afkøle.
     

Brioche

  • Varm mælk og gær i thermomixeren ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.
    Tilsæt æg og sukker, og fortsæt opvarmningen ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.
    Tilsæt mel og salt, og ælt i 5 minutter.
    Skær smørret i 12 stykker.
    Ælt smørret ind i dejen ved at komme et stykke smør i thermomixeren hvert tiende sekund, mens den ælter i 2 minutter.
    Ælt yderligere 3 minutter.
    Tag dejen ud af thermomixeren, og lad den hæve lunt i 1 time.
    Slå luft ud af dejen, og lad den hæve op igen i køleskabet i 12 timer.
    Del dejen i 10 stykker, og rul dem til boller.
    Læg bollerne i 2 rækker i en rugbrødsform, og lad den hæve lunt i 2 timer.
    Pisk ægget sammen, og smør det på brødet.
    Bag briochen ved 175° i cirka 30 minutter.