Opskrift på brioche med nutella
Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.
Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.
Vi har opskriften fra bogen: “Grundbogen i Thermomix“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:
“En nutella, som holder, hvad den lover om masser af nøddesmag. Her sammen med det ultimative nutellabrød: brioche. Det lyder besværligt at lave, men det går nemt med thermomixeren, så prøv det.”
Brioche med nutella
Ingredienser
Nutella
- 100 gram Hasselnødder
- 1 knivspids Salt
- 25 gram Brun farin
- 2.5 deciliter Fløde
- 200 gram Mørk chokolade
- 75 gram Hvid chokolade
- 50 gram Smør
Brioche
- 0.5 deciliter Sødmælk
- 10 gram Gær
- 30 gram Sukker
- 275 gram Mel
- 5 tsk. Salt
- 120 gram Smør
- 1 stk. Æg til pensling
Sådan gør du
Nutella
- Rist hasselnødderne i ovnen i 5 minutter ved 220°C. Fjern skallerne, og hak nødderne i thermomixeren i 30 sekunder på niveau 10. Tilsæt salt, brun farin og fløde, og opvarm ved 85°C i 5 minutter med hakning på niveau 1. Tilsæt mørk og hvid chokolade, og fortsæt opvarmningen ved 50°C i 3 minutter med hakning på niveau 1. Tilsæt smør, og opvarm ved 50°C i 2 minutter med hakning på niveau 1. Hæld nutellaen på et rent glas, og lad den afkøle.
Brioche
- Varm mælk og gær i thermomixeren ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1. Tilsæt æg og sukker, og fortsæt opvarmningen ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1. Tilsæt mel og salt, og ælt i 5 minutter. Skær smørret i 12 stykker. Ælt smørret ind i dejen ved at komme et stykke smør i thermomixeren hvert tiende sekund, mens den ælter i 2 minutter. Ælt yderligere 3 minutter. Tag dejen ud af thermomixeren, og lad den hæve lunt i 1 time. Slå luft ud af dejen, og lad den hæve op igen i køleskabet i 12 timer. Del dejen i 10 stykker, og rul dem til boller. Læg bollerne i 2 rækker i en rugbrødsform, og lad den hæve lunt i 2 timer. Pisk ægget sammen, og smør det på brødet. Bag briochen ved 175° i cirka 30 minutter.