x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brioche med nutella

FORLAGET TURBINE | 7. december 2020

Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.

Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Vi har opskriften fra bogen: “Grundbogen i Thermomix“, hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

“En nutella, som holder, hvad den lover om masser af nøddesmag. Her sammen med det ultimative nutellabrød: brioche. Det lyder besværligt at lave, men det går nemt med thermomixeren, så prøv det.”


Brioche med nutella

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 16 timer 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

Nutella

  • 100 gram Hasselnødder
  • 1 pinch Salt
  • 25 gram Brun farin
  • 2.5 deciliter Fløde
  • 200 gram Mørk chokolade
  • 75 gram Hvid chokolade
  • 50 gram Smør

Brioche

  • 0.5 deciliter Sødmælk
  • 10 gram Gær
  • 30 gram Sukker
  • 275 gram Mel
  • 5 tsk. Salt
  • 120 gram Smør
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

Nutella

  • Rist hasselnødderne i ovnen i 5 minutter ved 220°C.
    Fjern skallerne, og hak nødderne i thermomixeren i 30 sekunder på niveau 10.
    Tilsæt salt, brun farin og fløde, og opvarm ved 85°C i 5 minutter med hakning på niveau 1.
    Tilsæt mørk og hvid chokolade, og fortsæt opvarmningen ved 50°C i 3 minutter med hakning på niveau 1.
    Tilsæt smør, og opvarm ved 50°C i 2 minutter med hakning på niveau 1.
    Hæld nutellaen på et rent glas, og lad den afkøle.
     

Brioche

  • Varm mælk og gær i thermomixeren ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.
    Tilsæt æg og sukker, og fortsæt opvarmningen ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.
    Tilsæt mel og salt, og ælt i 5 minutter.
    Skær smørret i 12 stykker.
    Ælt smørret ind i dejen ved at komme et stykke smør i thermomixeren hvert tiende sekund, mens den ælter i 2 minutter.
    Ælt yderligere 3 minutter.
    Tag dejen ud af thermomixeren, og lad den hæve lunt i 1 time.
    Slå luft ud af dejen, og lad den hæve op igen i køleskabet i 12 timer.
    Del dejen i 10 stykker, og rul dem til boller.
    Læg bollerne i 2 rækker i en rugbrødsform, og lad den hæve lunt i 2 timer.
    Pisk ægget sammen, og smør det på brødet.
    Bag briochen ved 175° i cirka 30 minutter.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Grundbogen til thermomix

Bogen kan købes her.