
Opskrift på boller i selleri
Den dejlige klassiker boller i selleri. Retten er en gammel kending og et sikkert hit.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:
“Boller i selleri er én af vores favoritretter fra det danske køkken, her med masser af grøntsager og smagt til med hvedeøl, som løfter smagen med lidt syre.”

Boller i selleri
Ingredients
Farsboller
- 600 gram Hakket kalv og flæsk
- 1 stk. Løg Revet
- Groft salt
- Peber Fra kværn
- 1 spsk. Frisk timian Hakket
- 2 stk. Æg Økologisk
- 4 spsk. Hvedemel
- 2 spsk. Rasp
Grøntsagsfyld
- 500 gram Knoldselleri
- 2 stk. Æbler I tern
- 2 stk. Salatløg
- Bladselleri 2 stængler, med top
Bechamel sauce
- 100 gram Smør
- 5 spsk. Hvedemel
- 8 deciliter Vand Kogevandet
- Salt
- Peber Fra kværn
- Øl 1 skvæt hvedeøl
- 1 knivspids Muskatnød
- 300 gram Speltkerner Kogt
Instructions
Farsboller
- Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Sæt en gryde med 3-4 liter vand over, og tilsæt salt. Form runde boller med en ske i hånden, kom dem i det kogende vand. Bollerne skal kunne flyde frit rundt i vandet. Kog dem i 10-15 minutter, til de stiger op til overfladen. Tag dem op med en hulske, og hold dem varme. Gem kogevandet.
Grøntsagsfyld
- Skræl knoldselleri, og skær den i tern. Kog ternene i 1 liter af vandet fra bollerne, til de er al dente, ca. 5 minutter. Si grøntsagerne fra, og gem 8 dl kogevand til saucen. Hak æbler i tern, snit salatløg og bladselleri.
Bechamel sauce
- Smelt smør, men det må ikke tage farve. Hæld mel i, og rør sammen til en melbolle. Hæld kogevandet i lidt efter lidt under omrøring, der må ikke være klumper. Fortsæt sådan, og kog saucen op, tilsæt selleritern, salatløg, æbler og bladselleri, gem nogle blade til pynt. Lad det simre i 5 minutter, og smag den til med hvedeøl, muskatnød, salt og peber. Læg bollerne i saucen, og varm det godt igennem. Server med kogte speltkerner til.