Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bønnesalat

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

22. juli 2019

Opskrift på bønnesalat

Denne lækre bønnesalat med hjemmelavet vinagrette og solsikkekernecrunch er det perfekte tilbehør til sommerens mange grillaftener!

Grill er ofte en kødfyldt og lidt “fed” affære, og her kan det altså være rigtig rart at få tilført lidt friskhed og sprødhed – meget gerne i form af en lækker salat. Her kan en klassisk grøn salat med icebergsalat være ganske fin, men for min skyld må der nu gerne være godt med bid og mæthed at hente i en salat.

Nu lyder bønnesalat måske ikke umiddelbart som det mest spændende (du synes muligvis, det lyder lidt slattent), men lige præcis denne bønnesalat er både sprød og fyldt med masser af forskellige smagsindtryk, blandt andet fra de søde og saftige cherrytomater, de knasende og salte solsikkerkerner, den fede, bløde og milde mozzarella, og den syrlige og cremede vinagrette.

Det lyder da slet ikke kedeligt eller slattent, gør det vel?


Antal: 4 personer

Bønnesalat

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Haricots Vert friske
  • Salt
  • 250 gram Cherrytomater
  • 1 pakke Mozzarella kugler

Vinagrette

  • 1 spsk. Sennep
  • 1 tsk. Salt
  • Peber fra kværn
  • 0.5 deciliter Balsamico hvid
  • 1.5 deciliter Olie forholdsvis smagsneutral
  • Salt og Peber til smag

Solsikkekernecrunch

  • 1 deciliter Solsikkekerner
  • 2 spsk. Soya

Sådan gør du

Solsikkekernecrunch

    1. Tag en pande.
    2. Kom solsikkekernerne på den kolde pande.
    3. Tænd komfuret på middelhøjvarme.
    4. Rist solsikkekernerne til de brunes. Vær opmærksom - det kan godt gå stærkt lige pludselig, og så kommer de til at smage brændt!
    5. Tilsæt nu soya.
    6. Lad soyaen fordampe og tag så panden af varmen.
    7. Hæld kernerne på et stykke køkkenrulle
    8. Lad dem blive helt kolde.
     

Vinagrette

    1. Find din stavblender og et højt glas eller en høj beholder, der passer til stavblenderen.
    2. Hæld først sennep, salt og peber i glasset/beholderen.
    3. Tilføj herefter balsamico og til sidst olie.
    4. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset/beholderen.
    5. Blend i cirka 5-10 sekunder. Kør blenderen op og ned indtil dressingen har en fed konsistens.
    6. Smag eventuelt til med salt og peber.
     

Bønnesalat

    1. Tag en gryde.
    2. Kom de grønne bønner i gryden med saltet vand.
    3. Giv bønnerne et hurtigt opkog i 3 minutters tid.
    4. Lad bønnerne afdryppe og afkøle.
    5. Find en skål.
    6. Kom de afkølede bønner i skålen.
    7. Tilføj 2 store spiseskeer af din vinagrette.
    8. Bland det godt sammen.
    9. Anret bønnerne på et fad, i en skål eller på en tallerken
    10. Afpynt med halverede cherrytomater samt mozzarellakugler.
    11. Drys afslutningsvis med den nu helt afkølede solsikkekernecrunch.
    12. Servér.
    Bønnesalat