
Opskrift på blomkålssuppe med stenbiderrogn
Jeg ELSKER suppe. Blomkål kan blive til den dejligste cremede suppe, og i denne opskrift har jeg toppet suppen af med ristede blomkålsbuketter, der giver blomkålen en dybere og rundere smag. Derudover serverede jeg suppen med ristede hasselnødder, persilleolie og stenbidderrogn ovenpå.
Det var vanvittigt lækkert, og de forskellige smage og teksturer gik så godt i spænd.
Blomkålssuppe med stenbiderrogn opskrift

Blomkålssuppe med stenbiderrogn
Ingredienser
- 2 stk. Blomkål mellemstore
- 2 liter Vand
- 1 stk. Grøntsagsbouillon terning
- 1 stk. Hønsebouillon terning
- 2 stk. Laurbærblad
- Smør til stegning
- Hasselnødder
- 1 deciliter Piskefløde
- Salt og Peber fra kværn - tilsmagning
- 4 spsk. Olie fx persille
- 4 spsk. Stenbiderrogn med top!
Sådan gør du
- Fjern bladene fra blomkålshovederne og skær dem i halve.
- Læg den ene halve til side. Den skal bruges til topping.
- Skær de sidste 3 halve i grove stykker og læg dem i en gryde med vand, hønsebouillon, grøntsagsbouillon og laurbærblade.
- Lad det koge, indtil blomkålen er blevet mør. Det tager mellem 20 og 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og rist cirka 100 gram hasselnødder. De skal have cirka 9 - 10 minutter.
- Skær det resterende halve blomkålshoved i mundrette bidder.
- Smelt smørret på en pande og rist blomkålen heri. De skal blive lækkert gyldne, men heller ikke have alt for lang tid - de skal ikke blive bløde.
- Tag panden af varmen, når de er færdige.
- Tag de færdigristede hasselnødder ud af ovnen og gnub den løse skal af dem.
- Når blomkålen i gryden er kogt mør, blender du suppen med en stavblender, så den bliver helt glat og cremet.
- Tilføj piskefløden til suppen.
- Smag suppen til med friskkværnet salt og peber.
- Lige inden servering koger du suppen op, så den lige når kogepunktet.
- Anret suppen og pynt af med smørristet blomkål, hasselnødder, persilleolie og masser af stenbiderrogn. Du kan også hakke hasselnødderne groft, hvis du synes.