Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Blomkålsboller

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

10. august 2020
Perfekte til sandwich

Opskrift på blomkålsboller

Savner du lidt mere grønt i din madpakke? Disse lækre blomkålsboller er perfekte til en sandwich til frokosten.

Vi har opskriften fra bogen: “Grønne madpakker“, skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

“Jeg er stor fan af at komme revet blomkål i mit bagværk. Bollerne bliver bløde, fine og luftige, og blomkålen forsvinder næsten. De her boller er mine favoritter! Og ungernes.”


Antal: 16 stk.

Blomkålsboller

Perfekte til sandwich
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 2 timer 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand lunet
  • 25 gram Gær
  • 75 gram Sukker
  • 2 tsk. Groft salt
  • 75 gram Smeltet smør
  • 3 deciliter Blomkål groft revet
  • 650 gram Hvedemel op til 750 gram
  • 250 gram Rugmel cirka
  • Mel til at rulle dejen ud med
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Vand koldt
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Kog lidt vand op, og bland det med koldt vand, til det har en temperatur på ca. 37 grader.
    Rør gæren ud i det lune vand.
    Tilsæt sukker, salt, smeltet smør, blomkål og derefter mel.
    Det er ikke sikkert, at du skal bruge al melet.
    Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
    Lad dejen hæve i 1 time.
    Del dejen i ca. 16 stykker, og tril dem til boller på et meldrysset bord.
    Tryk dem godt flade, hvis du vil bruge dem som sandwichboller.
    Lad bollerne hæve i ca. 1 time.
    Pensl dem med æg pisket med koldt vand, drys med sesam, og bag bollerne ved 220 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
    Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
    Server dem lune eller ved stuetemperatur. 

Noter

TIP: Brug bollerne som sandwich, til morgenmad eller begge dele.