x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Blomkål som kebab (bålmad)

MUUSMANN FORLAG | 7. august 2019

Dejlig lækker og anderledes måde at lave kebab på. Retten er kødfri, da det laves af et blomkål der er grillet direkte over flammerne på et bål.

Bålet skal være et nøglehulsbål og det kræver at man har et cirka 1 meter langt spyd, 1 stump genstand til at slå spyddet i jorden (f.eks. bagsiden af en økse).

Opskriften er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra: “Bogen om bålmad“, skrevet af Nicolai & Eva Tram. De siger følgende om opskriften:

“Du skal have godt gang i bålet til denne ret, og du kan ikke bruge et bålfad, for spyddet skal stikkes ned i jorden.

Find derfor et godt sted, hvor du kan tænde op, og lav et dejligt stort bål.

Når der er gang i bålet skraber du nogle af gløderne ud til siden og lægger noget mere brænde på.

På den måde har du hele tiden friske varme gløder.”


Blomkål som kebab (bålmad)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Antal: 6 personer
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 1 stk. Stjerneanis
  • 3 clove Hvidløg
  • 1 bunch Koriander Frisk
  • 1 stk. Hele nelliker
  • 1 stk. Citron Både skal og saft
  • 2 tsk. Chiliflager
  • 1 spsk. Spidskommen Stødt
  • 1 stk. Frisk ingefær En lille knold, skrællet
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 spsk. Salt
  • 200 gram Græsk Yoghurt
  • 1 stk. Blomkål

Sådan gør du

  • Stød alle ingredienserne på nær yoghurt og blomkål i en morter, til det er homogent.
    Vend indholdet fra morteren ud i yoghurten og rør sammen, til marinaden er ensartet.
    Smag til med salt og citronsaft.
    Skær bladene fra blomkålen og behold så meget af stokken på som muligt.
    Tving spyddet lige igennem blomkålshovedet og smør det ind i marinaden, indtil blomkålen er helt dækket.
    Der bliver marinade tilbage, og den skal du bruge senere.
    Slå spyddet ned i jorden, så kålhovedet hænger ca. 20-30 cm over gløderne.
    Gå så rundt og put lidt om det, vend og drej det og tilfør ekstra gløder undervejs.
    Det skal have minimum 1 time og gerne længere – hold øje med farven og gå ud fra devisen, at jo længere tid det får, jo bedre bliver det.
    Efter ½ time løftes spyddet op og vendes rundt hvorefter tilberedningen fortsætter.
    Til sidst tages spyddet op af jorden og blomkålen smøres ind i den overskydende marinade.
    Tag fat i enden af spyddet, som var det en snobrødspind, og hold blomkålen akkurat over gløderne, imens det roteres, indtil farven er perfekt.
    Tag så blomkålen af spyddet, del det i store grove stykker og server.
    Blomkålskebabben kan spises som tilbehør eller erstatte dit kød.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Bogen om bålmad", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat + fri fragt på bogen, ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Bogen om bålmad