x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bløde burgerboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 5. februar 2019

Lækre og luftige burgerboller kræver ikke mange ingredienser for at kunne laves. 

Der skal dog bruges lidt tid på at røre dejen sammen og den kræver også lidt ventetid, da den skal hæve 2 x 1 time.

Jeg lover dig at disse burgerboller er ventetiden værd.


Bløde burgerboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 50 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand Lunkent
  • 2 stk. Æg
  • 0.5 package Gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Salt
  • 75 gram Smør Stuetempereret
  • 1 kilogram Hvedemel
  • 1 stk. Æg Til penslingen
  • Sesamfrø Til penslingen

Sådan gør du

  • Brug gerne en røremaskine til denne dej, det gør det meget lettere.
    Hæld vandet i skålen og opløs salt, sukker og gær i det.
    Tilsæt 250 gram af hvedemelet under kraftig omrøring. Bliv ved med at røre indtil der ikke er nogen klumper tilbage.
    Tilsæt de to æg - et ad gangen.
    Tilsæt igen 250 gram hvedemel og rør det hele godt sammen.
    Skær smørret i mindre skiver og tilsæt et par skiver ad gangen - igen under omrøring.
    Smørret skal være rørt godt ud i dejen, da der ikke må være klatter af smør i den.
    Fortsæt nu med at komme mel i dejen under æltning. 
    Der er nok mel i når dejen begynder med at slippe siderne af røreskålen. 
    Det kan sagtens tage 5-10 minutter og det er ikke sikkert at du får brug for al melet. 
    Lad nu dejen hæve et lunt sted i 1 times tid. Sæt en badehætte eller viskestykke henover skålen.
     
    Efter 1 time drysses mel på køkkenbordet og dejen skal deles i 10 stykker. 
    Form boller ud af stykkerne og og placer dem på en bagepapirsbekædt bageplade.
    Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve i én time.

    Pisk ægget sammen med en gaffel i en lille skål og pensl dine boller på toppen.
    Drys sesamfrø på og kom dem i ovn ved 200 grader varmluft.
    De skal bages i 10-12 minutter.
    Hvis du er i tvivl om de er færdigbagte, så tag en bolle ud og bank på undersiden af den. Hvis den lyder hul, så er den færdigbagt.
    Lad dem køle af på en bagerist inden de serveres.
    Bløde burgerboller
    Bløde burgerboller
    Bløde burgerboller
    Bløde burgerboller
    Bløde burgerboller
    Bløde burgerboller

Noter

Bollerne er meget frysevenlige, så lav altid en god portion og kom dem du ikke spiser i fryseren.
De skal blot pakkes i fryseposer når de er afkølet og så har du altid burgerboller til en travl hverdag.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.