Opskrift på banoffee pie
Banoffee…My way?
Er I klar på en lækker weekend dessert-kage…?
Så bør I ta’ at prøve den engelske “Banoffee”???My way versionen er sprød mørdejsbund fyldt med saltet karamel toppet med bananer i skiver og flødeskum drysset med hakket mørk chokolade?
Lyder det ik’ bare lækkert…?
Ret lækker…! “Banoffee” er fuld af god smag???

Banoffee Pie
Ingredienser
Mørdej
- 250 gram Mel
- 100 gram Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 stk. Æg
- 75 gram Smør
Saltet karamel
- 150 gram Sukker
- 2.5 deciliter Fløde
- 1 knivspids Havsalt
Topping
- Bananer i skiver
- Fløde
- Mørk chokolade hakket
Sådan gør du
Mørdej
- Smuldre smørret i de tørre ingredienser og samle med æg. Fordel mørdejen i en metal bageform. Bag bunden til den er let gylden og lav karamellen imens bunden bages ved 200° i ca. 15-20 minutter.
Saltkaramel
- Smelt sukker ved medium varme. Tilføj forsigtigt fløde og kog godt igennem til passende tykkelse. Tilsæt salt. Hæld karamellen over tærtebunden og sæt på køl.
Samling af tærten
- På den afkølede karamel tærtebund lægges bananskiver. Fløden piskes og toppes ovenpå bananskiverne. Drys med hakket mørk chokolade og serveres straks med en go’e kop kaffe til☕️