x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Banoffee Pie

mad_anstalten | 20. marts 2020

Banoffee…My way?

Er I klar på en lækker weekend dessert-kage…?
Så bør I ta’ at prøve den engelske “Banoffee”???My way versionen er sprød mørdejsbund fyldt med saltet karamel toppet med bananer i skiver og flødeskum drysset med hakket mørk chokolade?

Lyder det ik’ bare lækkert…?

Ret lækker…! “Banoffee” er fuld af god smag???

Banoffee Pie

Banoffee Pie

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Banan, Chokolade, Dessert, Kage, Karamel, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 tærte
Forfatter: mad_anstalten

Ingredienser

Mørdej

  • 250 gram Mel
  • 100 gram Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 stk. Æg
  • 75 gram Smør

Saltet karamel

  • 150 gram Sukker
  • 2.5 deciliter Fløde
  • 1 pinch Havsalt

Topping

  • Bananer i skiver
  • Fløde
  • Mørk chokolade hakket

Sådan gør du

Mørdej

  • Smuldre smørret i de tørre ingredienser og samle med æg.
    Fordel mørdejen i en metal bageform.
    Bag bunden til den er let gylden og lav karamellen imens bunden bages ved 200° i ca. 15-20 minutter.
     

Saltkaramel

  • Smelt sukker ved medium varme.
    Tilføj forsigtigt fløde og kog godt igennem til passende tykkelse.
    Tilsæt salt.
    Hæld karamellen over tærtebunden og sæt på køl.
     

Samling af tærten

  • På den afkølede karamel tærtebund lægges bananskiver.
    Fløden piskes og toppes ovenpå bananskiverne.
    Drys med hakket mørk chokolade og serveres straks med en go’e kop kaffe til☕️
    Banoffee Pie
    Banoffee Pie

Om forfatteren


mad_anstalten inspirere med sund morgenmad - lækre smoothies - skønne kager og nemme retter

Følg mig på Instagram her.