ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ballotine med torsk, risotto og syltede rødløg

PER ASMUSSEN | 22. december 2017

Sous vide tilberedt ballotine med torsk og fiskefars/souffle, risotto lavet i Monsieur Cuisine (røremaskine med varmelegeme), syltede rødløg og revne sprængte æggeblommer.


Antal: 2 Portioner

Ballotine med torsk, risotto og syltede rødløg

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 350 gram Torsk
  • Krydderurter Persille, Skovsyre & Timian
  • 2 deciliter Fløde
  • 1 stk. Æg
  • 250 gram Ris Arborio
  • liter fond
  • 2 spsk. Olie Olivenolie
  • 75 gram Parmesan
  • 25 gram Smør
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • Krydderier Tilsmag med æbleeddike, citronsaft, hvid peber, peber og salt

Sådan gør du

  • Risotto

    Saucen er rørt på en SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus (røremaskine/multimaskine der har et varmelegeme), så denne opskrift er baseret på deres tilgang:
    Læg løget og hvidløgene ned i hakkeren og giv det 20 sekunder ved turbofunktionen på trin 5. De er nu hakket. Tilsat olivenolien og tryk brun dem i 2 minutter på ROAST funktionen på trin 1.
    Tilsæt grødrisene og giv dem 1 minut på ROAST funktionen på trin 1.
    Tilsæt 2/3 af fonden og giv det 10 minutter på 70 grader på REVERSE funktionen på trin 1.
    Tilsæt parmesanen, smør og resten af fonden i 8 minutter på 70 grader på REVERSE funktionen på trin 1.
    Smag det til hvid peber, salt og citronsaft. 

     

    Ballotine med torsk

    Vi brugte et stykke torsk på 350 gram. Vi skar 2 tynde fileter på ca. 100 gram stykket og resten blev lagt til side.
    Torsk
    TorskFiskens "afpuds" blev blendet med salt, hvid peber, timian, skovsyre og persille. Der blev derefter tilsat et æg og til sidst lidt fløde. 
    Torsk
    Torsk
    Husholdningsfilm skal skæres ud og lægges på køkkenbordet. Der skal dryppes en smule trøffelolie ud på den og et tynd lag fiskefars der hvor fisken skal lægge. Fisken placeres hen over og resten af farsen skal dække fisken til. Derefter rulles det stramt op så man får en aflang pølse af souffléfars med en torskefilet i.
    Gør det samme en gang til, så du er sikker på at der ikke kommer vand ind i din ballotine. Bind enderne med snor, clips eller andet der sikrer at der ikke kommer vand ind.
    Tilbered fisken i sous vide/vandbad i 25 minutter ved 49 grader.
    Pak fisken ud derefter og tør den godt af - den er nu klar til servering.
    Ballotine med torsk
    Server det med syltede rødløg og revne sprængte æggeblommer.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.