Opskrift på bagte perleløg
Bagte perleløg. Løg er den perfekte garniture, til vinteren og efterårets mange simreretter og langtidsstegte stege.
Her er det 3 forskellige slags perleløg, men du kan sagtens bruge andre løg. Forlæng da blot tilberedningstiden.
Løgene er marineret 1 døgn i køleskabet og derefter bagt i ovnen.
Til dig der søger en lækker garniture til efterårets retter, så se med her:
Bagte perleløg
Ingredienser
- 600 gram Perleløg eller de løg du kan lide
- 2 deciliter Rødvinseddike
- 0.5 deciliter Balsamico mørk
- 1 deciliter Olivenolie
- 2 tsk. Groft salt
- Peber friskkværnet, lidt
- 3 stk. Rosmarinkviste
- 3 spsk. Honning
- 40 gram Smør til bagningen
Sådan gør du
- Halvér løg, lad skallen og den lille rod blive på, for at holde sammen på løget.
- Rør de andre ingredienser sammen og hæld det over de halve løg.
- Sæt på køl i et døgn.
- Efter et døgn lægges løgene i et ildfast fad med skallen nedad.
- Hæld marinaden over, og fordel tern af cirka 40 gram smør over, samt hakket frisk rosmarin.
- Bages i ovnen ved 195 grader i cirka 40 minutter (lidt længere hvis du bruger større løg).
- Når løgene er færdige, kan du med fordel koge marinaden ind til ca. det halve, så har du en lækker glace, du kan hælde over løgene ved servering.