Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

28. februar 2024
De her bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella smager himmelsk!Kartoflerne er saltet, bagt og udhulet, hvorefter snasket fyld er puttet indeni…
Bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella

Opskrift på bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella

Smovset weekendmenu…?

De her bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella smager himmelsk!
Kartoflerne er saltet, bagt og udhulet, hvorefter snasket fyld er puttet indeni…

Til sidst lidt jalapenos og ost på, 10 min mere i ovnen og så de klar – de smager outstanding!

Kyllingefyldet et smagt til med paprika og mixet med soltørrede tomater, rød pesto og ost. Det giver suuper smovset og smagfuldt fyld, som går perfekt til de bagte kartofler.

En virkelig dejlig weekendmenu, eller bar til dage med god tid og lyst til hygge – servér evt med en god salat til.


Bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella
Antal: 2 personer

Bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella

De her bagte kartofler med krydret kyllingefyld, jalapenos og mozzarella smager himmelsk!Kartoflerne er saltet, bagt og udhulet, hvorefter snasket fyld er puttet indeni…
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Bagekartofler store
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Jalapenos finthakkede
  • 100 gram Revet ost mozzarella

Kyllingefyld

  • 1 stk. Løg finthakket
  • 2 fed Hvidløg presset eller revet
  • 2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • 300 gram Kyllingefilet
  • 1 deciliter tomatsauce kan købes færdig på flaske
  • 100 gram Revet ost mozzarella
  • 1 deciliter Soltørrede tomater
  • 1 spsk. Rød pesto

Sådan gør du

  • Pensl kartoflerne med olie, vend dem i fint salt, pak dem ind i sølvpapir og placer i ovnfast fad.
  • Bag 1 time og 15 min ved 200 grader, alm ovn.
  • Imens laves kyllingefyld;
    Kog kyllingen og riv den derefter fra hinanden med 2 gafler så den blir ala pulled chicken.
  • Svits løg og hvidløg på en pande i lidt smør.
  • Tilføj paprika og salt, svits 1 minuts tid.
  • Tilføj kylling, tomatsovs, mozzarella, soltørrede tomater og rød pesto til panden – rør alt godt sammen og smag til.
  • Tag kartoflerne ud af ovnen, fjern sølvpapiret.
  • Skær et stort hul ned i hver kartoffel og put kyllingefyldet i. Er der noget fyld tilovers, så put det i bunden af fadet.
  • Drys jalapenos og ost på kartoflerne og giv dem 10 min mere i ovnen – til osten er smeltet og leg gylden. Servér

Noter

Tip! Hvis du ikke har andet at bruge det kartoffel til, som tages op af hullerne i kartoflerne, kan du skære det i tern og føje til kyllingefyldet